Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.06.2012

Про стан реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича в Гребінківському районі



Про стан реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича в Гребінківському районі

Питання реалізації в життя соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича в Гребінківському районі на даний час актуальне і важливе.

Це питання було заслухано на щотижневій нараді у голови райдержадміністрації 11.06.2012 року. Управлінням праці та соціального захисту населення, забезпечується виконання завдань щодо соціального захисту та обслуговування населення регіону, надання соціальних послуг відповідним категоріям громадян.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.2012 N9 245 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачениху державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення" в Гребінківському районі організовано роботу щодо безоплатного забезпечення населення телетюнерами.

На 11 травня 2012 року управлінням праці та соціального захисту населення прийнято 1150 заяв на безоплатне забезпечення телетюнерами.

Також надана державна підтримка малозабезпеченим сім'ям, сім'ям з дітьми, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам на суму 6291,7тис. гривень. Заборгованості перед одержувачами допомоги немає.

Соціальні допомоги надаються в розмірах, що залежать від прожиткового мінімуму, встановленого для різних демографічних груп. З 01 січня 2012 року прожитковий мінімум збільшився, і як наслідок, зросли розміри допомог.

Управлінням праці та соціального захисту населення у грудні 2011 року проведені відповідні перерахунки для виплати допомоги одержувачам у нових розмірах з січня 2012 року.

Зросли і розміри допомоги малозабезпеченим сім'ям. Так статтею 14 Закону України "Про Державний бюджет на 2012 рік" установлено, що у 2012 році рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) для призначення допомоги відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення становить: для працездатних осіб 21%, для дітей - 50%, для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів - 80% відповідного прожиткового мінімуму.

Розмір державної соціальної допомоги збільшується у 2012 році на кожну дитину віком від 3 до 13 років на 120 гривень, а на кожну дитину віком від 13 до 18 років - на 230 гривень.

Відповідно до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" (зі змінами) одноразова допомога при народженні дитини призначається у розмірах прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого на день народження дитини. В Гребінківському районі допомогу при народженні дитини щомісячно одержують 347 сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про забезпечення соціального захисту інвалідів у Гребінківському райні

На виконання норм Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань" Кабінетом Міністрів України 28.12.2011 року прийнято постанову № 1381 "Про під вищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення", якою визначено розміри щорічної разової грошової допомоги до 9 Травня у 2012 році.

Допомогу до 5 травня отримали 1159 ветеранів Великої Вітчизняної війни на суму 330980 грн.

Активно реалізується в життя ініціатива Президента України В.Ф.Януковича в частині повернення коштів колишнім вкладникам Ощадбанку СРСР.

Станом на 01.06.2012 року із 3259 громадян, які мали вклади в Ощадбанку, актуалізацію пройшли 1494 особи. Сума виданої компенсації вкладникам Гребінківського району на 11.06.2012 року складає 47448,35 грн.

На виконання соціальної ініціативи Президента України "Сімейний затишок - дітям-сиротам, та дітям, щр залишилися без батьківського піклування" службою у справах дітей спільно з Гребінківським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді постійно проводиться робота щодо розвитку альтернативних форм сімейного влаштування дггей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу: в центрі зайнятості проведено 2 семінари, охоплено 15 осіб, в районних засобах масової інформації розміщено матеріали "Кожна дитина має право на сімейний затишок", "Прийміть дитину у родину", здійснено 9 виступів на батьківських зборах у школах району, охоплено близько 230 осіб.

Станом на 01.06.2012 рік в Гребінківському районі створено 5 прийомних сімей, в яких виховується 5 дітей.

На виконання доручення голови облдержадміністрації служба у справах дітей підготувала проект розпорядження про організацію роботи щодо розвитку та популяризацій сімейних форм виховання на території Гребінківського району. Цей проект визначає завдання структурних підрозділів райдержадміністрації, проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед громадськості, координує та контролює дії відповідальних працівників в даному напрямку роботи.

На виконання постанови КМУ від 23.04.2012 року №327 "Про підвищення рівня соціального захисту населення", яка була ухвалена з метою послідовного впровадження державної соціальної політики щодо підвищення стандартів життя та на виконання соціальних ініціатив Президента України В. Януковича, в травні проведено перерахунок пенсій.

Суть такого перерахунку - здійснити осучаснення заробітних плат пенсіонерам, які вийшли на пенсію до 01.01.2008 року і не здійснювали після цієї дати перерахунків пенсій по стажу та заробітку отриманого після призначення пенсії. Найбільше перераховано пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування": 7159 осіб, з-поміж яких здійснено осучаснення заробітної плати 5252 пенсіонерам.

Середній розмір пенсій в Гребінківському районі після перерахунку склав 1217,73грн. і зріс в порівнянні з 01.01.2012 р. на 159,67 грн.

Спеціалістами управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі проведена широка інформаційно-роз'яснювальна робота з громадськістю щодо роз'яснення соціальних ініціатив Президента. Зокрема, у період з 12 березня по 20 квітня 2012 року провезено 4 зустрічі за місцем проживання, 2 зустрічі в трудових колективах, в яких взяло участь 120 осіб.

Здійснено 4 виїзних прийоми та проведено 1 зустріч у ветеранській організації району. Постійно працювала "гаряча" телефонна лінія, куди звернулось 13 громадян. В управлінні оформлено та оновлюються 2 інформаційні стенди, розповсюджено 58 буклетів з даної теми.

Джерело: газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1956
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Гребінківський район, соціальна допомога, Соціальний захист, янукович, Президент України, населення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ