Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.07.2012

На Полтавщині працює екологічна експедиція по вивченню флори і фауни Гребінківщини



На Полтавщині працює екологічна експедиція по вивченню флори і фауни Гребінківщини

Кожного року до Гребінчиного краю приїздить екологічна експедиція по вивченню флори і фауни Гребінківського району. Спільна робота районної ради, райдержадміністрації та науковців спрямована на виконання Загальнодержавної програми формування Національної екологічної мережі України на період з 2000 до 2015 року.

Науково-практична екологічна експедиція навчально-наукового центру «Інститут біології» Київського національного університету ім. Т. Шевченка під керівництвом заступника директора інституту А. В. Придибайла розпочинає свою практичну роботу на території Сербинівської, Стукалівської та Григорівської сільських рад.

Заступник голови районної ради, у своєму виступі на нараді наголосив, що така робота району дуже потрібна, тому що в Гребінківському районі низький рівень природозаповідної території, що становить лише 0,8% заповідності, це допоможе зберегти заповідні земельні ділянки у власності територіальних сільських громад, а також розвинути екологічний туризм.

Четвертий рік працює у нас ця експедиція. Природозаповідний фонд району набагато збільшився. З'явилося багато етимологічних, ботанічних, зоологічних пам'яток, ландшафтні заказники. За словами незмінного керівника експедиції А. В. Подобайла Гребінківський район досліджений на 70%, за видовим різноманіттям він дуже цікавий, є рідкісні види, яких не зустрінеш у наших сусідів, наприклад, у Пирятинському районі.

Ці види потрбіно зберегти. При створенні заказників земля у землекористувачів не вилучається, режим зберігається відповідний, не змінюється, але належить заказник виключно територіальній сільській громаді і не підлягає приватизації, тож створення заповідних територій в інтересах сільських громад.

Начальник відділу Держкомзему у Гребінківському районі поінформував, що на території Сербинівської, Григорівської, Стукалівської сільських рад дуже багато водних об'єктів. А, взагалі, на території району протікає 3 малих річки, 78% площі займають сільгоспугіддя, 3100 га - лісові масиви, 3 тис. га - водне дзеркало.

ЧИТАТЙТЕ ТАКОЖ: Природні умови та природні ресурси в Гребінківському районі

Потрібно вивчити всі об'єкти, що залишились, а потім сільські громади будуть приймати рішення про заповідування.

Завідуючий Пирятинським сектором управління екології В. М. Миленко наголосив, що робота з визначення природозаповідних зон в Пирятинському, Чорнухинському та Гребінківському районі проводиться вже 10 років.

Прикладом залучення сільських громад, підприємців до облаштування рекреаційних зон є Пирятинський район, де на початку 2012 року створений Національний природозаповідний парк площею 12 тис. га.

Директор цього парку розповів про будівництво туристичної інфраструкугури, створення найоптимальніших та найпривабливіших умов для розвитку екологічного туризму та й просто культурного відпочинку громадян.

Учасники експедиції познайомилися з представниками сільських рад, на території яких вони й продовжують свою роботу.

За матеріалами газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1165
Категорія: Новини Гребінки
Теги: фауна, екологічна експедиція, флора




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ