Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.07.2012

Щоб вас не ошукали



Щоб вас не ошукали

Останнім часом в Україні зареєстровано випадки, коли невідомі громадяни, відвідуючи будинки людей похилого віку, представляються працівниками банку, соціальних служб, пенсійного фонду та інших служб.

Посилаючись на нестабільну політичну обстановку та економічну кризу в Україні, пропонують обміняти наявні у них гроші на іноземну валюту, при цьому замість отриманих гривень видають незрозумілі документи чи підроблені купюри.

Люди похилого віку часто погоджуються та, в результаті, залишаються без своїх заощаджень.

Тому з метою недопущення вчинення подібних злочинів стосовно пенсіонерів, осіб похилого віку, які внаслідок своєї беззахисності є найпершою категорією громадян, що можуть стати об'єктом злочинних посягань та правопорушень, потрібно знати:
1. Щоб не стати жертвою квартирної крадіжки чи крадіжки з будинку, ніколи не залишайте відкритими двері до квартири чи будинку, навіть, якщо ви пораєтесь по господарству і не відходите далеко від будинку.

Зачиняйте вікна і кватирки, особливо, коли мешкаєте на першому поверсі або у квартирах, розміщених поблизу пожежних драбин та прибудов. Уважність та обачливість зайвою не буває і допоможе вам зберегти ваше майно і не стати жертвою злочину.

2. Щоб не стати жертвами шахраїв, чиї методи гюстійно удосконалюються та набувають іноді непередбачуваних форм, потрібно бути обачними, не піддаватися на провокації, недовіряти незнайомцям та особам циганської національності. Не відчиняйте двері, не з'ясувавши, хто саме до вас прийшов. Уважно перевіряйте через дверний ланцюжок документи в усіх "посадових осіб", які прийшли для збору коштів або надання будь-яких послуг за місцем мешкання.

Спитайте номер телефону служби, де ці особи працюють, та, не пускаючи незнайомців до оселі, зателефонуйте у цю службу і перевірте, чи справді вони там працюють. Ніколи не підписуйте будь-які документи, незалежно від того, що розповідає незнайомець. Будьте пильними підчас відвідування вас листоношами з метою передачі пенсії або інших матеріальних цінностей.
Якщо ви вважаєте, що можете стати жертвою злочинного посягання, розгляньте можливість переїзду до рідних або встановіть відеонагляд, звукосигналізацію. Зберігайте заощадження на банківських картках!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купуєте квартиру – дивіться на документи


Це прості правила, що запобігають вчиненню злочинів та зупиняють зухвалі дії шахраїв.

При найменших сумнівах негайно інформуйте найближче відділення міліції. Ще раз нагадуємо телефон чергової частини Гребінківського райвідділу міліції 91 -6-75 або 102.


Cт. Інспектор по РН та ГФ СДІМ Гребінківського РВ УМВС України
в Полтавській області,
газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 2883
Категорія: Суспільство
Теги: квартира, міліція, кошти, банківські картки, злочин, вікно, Крадіжка, посягання




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ