Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.07.2012

Про фахівців із Гребінківського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді



Про фахівців із Гребінківського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Соціально-економічна ситуація в Україні потребує пошуку нових, більш дієвих механізмів реалізації соціальної політики.

Один із них - надання можливості мешканцям сільської місцевості отримати якісні соціальні послуги - спонукає до створення міжгалузевого механізму їх надання безпосередньо в громаді.

Шляхи забезпечення сільських сімей соціальними послугами відповідно до їхніх потреб вперше обговорювалися на Всеукраїнській нараді щодо забезпечення доступу населення до соціальних послуг безпосередньо за місцем проживання, насамперед у сільській місцевості, що відбулася в Києві ще на початку 2010 року.

Для здійснення практичної соціальної роботи з сім'ями, дітьми та молоддю, які опинилися в складних життєвих обставинах, в Україні діє мережа центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та закладів соціального обслуговування, діяльність яких спрямована на надання соціальних послуг.

3 1996 року в районі діє Гребінківський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, пріоритетними напрямками діяльності є: забезпечення раннього виявлення обліку та здійснення соціальної роботи з різними категоріями сімей і осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах забезпечення соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, із числа учнів старших класів та випускників інтернатних закладів та осіб з їх числа сприяння розвитку та функціонуванню сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська молодь обирає здоровий спосіб життя (ФОТО)


Всі ці роки у центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді працювали 2 спеціалісти з соціальної роботи, які фізично не могли виконати всі функції, покладені на них.

Тому з червня 2012 року в Гребінківському районі збільшено штатну чисельність працівників центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді на 16 одиниць, у розрахунку 1 працівник на 1500 осіб населення на території сільської ради та на 3000 осіб населення на території міської ради.

Отже, станом на 5 липня 13 фахівців із соціальної роботи працюють на території 13 сільських рад (за винятком Наталівської, Григорівської та Стукалівської) та 3 фахівці на території міста.

Кожен з них має:
• здійснювати своєчасне виявлення можливих проблем у сім'ях, особливо у сім'ях з дітьми, інвалідами;

• вживати заходів щодо надання допомоги в усуненні можливих проблем шляхом сприяння у працевлаштуванні, здобутті професії освіті, лікуванні, соціальній реабілітації;

• сприяти у своєчасному одержанні державних соціальних допомог та послуг;

• сприяти залученню до надання допомоги сім'ям благодійних фондів, громадських організацій, державних органів.
Тож, якщо до Вас завітає людина і почне розпитувати про наболіле, переконайтеся, що це не самозванець, а фахівець із соціальної роботи, вимагайте посвідчення встановленої форми.

В разі непорозумінь чи питань, які Вас хвилюють звертайтесь до Гребінківського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, який знаходиться за адресою м. Гребінка, пров. Димитрова, 1, адмінбудинок, ліве крило, III поверх.

Директор Гребінківського РЦСССДМ,
газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1497
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Центр соціальних служб, сім'я, Стукалівка, Гребінка, Григорівка, Наталівка, діти та молодь




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ