Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.07.2012

Назустріч святу - Дню Міста Гребінка



Назустріч святу - Дню Міста Гребінка

Життя наше складається із буднів та свят. На жаль, свята бувають не часто, тож поринаючи у сірі будні, людина завжди мріє про свято.

Для нас, жителів Гребінки, вже традиційним святом, що відзначається у першу неділю серпня, став День Міста. Чи ж збережеться і продовжиться гарна традиція, чи готуватися гребінківцям до свята, про це розповідає голова міста Гребінки Федір Григорович Мілевський.

День Міста традиційно відбудеться 5 серпня, у першу неділю останнього літнього місяця, в день, коли раніше відзначали День залізничника.

А Гребінка була і залишається містом залізничників. Хоча ми не стоїмо осторонь подій, що відбуваються у Гребінківському районі, а зараз закінчуються жнива ранніх зернових. Отже, до свята День Міста додасться ще й свято Урожаю.

І хоча час зараз нелегкий, у нас теж є складнощі з міським бюджетом, але людям потрібно не тільки працювати, а й відпочивати, відповідно прийнято рішення міськвиконкому про проведення свята День Міста.

Відбудеться свято дякуючи допомозі спонсорів. Адже відповідно до закону, міська рада може використовувати на свято лише спонсорські кошти, а бюджетні кошти використовувати заборонено.

Святкування відбуватиметься на трьох майданчиках.

Перший майданчик - це міський стадіон та спорткомплекс. Традиційно тут пройдуть спортивні змагання з волейболу, баскетболу, великого тенісу, шахів та шашок. На міському стадіоні відбудеться урочисте відкриття свята, обжинки, а потім присутніх чекає цікава концертна програма, гребінківців вітатимуть народні артисти України Світлана та Віталій Білоножки.

Другий майданчик
- районний парк культури. Біля фонтану гратиме духовий оркестр, працюватиме дитяче містечко, ввечері всіх бажаючих запросить молодіжна дискотека.

Третій майданчик - провулок Спортивний та вулиця Калініна. Тут будуть представлені виставки народних умільців, гуртківців БДЮТта міських шкіл, працюватимуть дитячі атракціони, стоятимуть намети сільгосптоваровиробників, де пригощатимуть улюбленими українськими стравами, виступатимуть учасники фольклорних колективів. Отже, буде різноманітна програма, кожен зможе собі вибрати розвагу до душі.

19 липня відбулася нарада по проведенню Дня Міста. Основна увага зверталася на підготовку до свята, наведення порядку. На нараді також затвердили план заходів та розподілили обов'язки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Івана Купали - давнє свято бога одруження пов'язане з водою, веселощами та гулянням


Не дивлячись на бюджетну скруту, проводяться планові роботи. За кошти Південної залізниці, дякуючи підтримці начальника Південної залізниці В. М. Остапчука, проводиться заміна водопроводу по вулиці 50 років Жовтня, всього 700 метрів. По закінченню заміни планується капітальний ремонт, тобто асфальтування цієї вулиці за рахунок субвенції з обласного бюджету - 215 тисяч гривеньта з державного бюджету - 160 тисяч гривень.

З обласного бюджету вже надійшло через служби автомобільних доріг ОДА 215 тисяч гривень і з державного - 90 тисяч гривень. Також по програмі «Питна вода» планується будівництво свердловини по провулку Пирятинському (теж за кошти Південної залізниці), проведення 4 водопроводів по вулицях Горького, Орджонікідзе, Куйбишева, Коцюбинського. Проектна документація виготовляється за кошти міського бюджету.

Продовжуються і роботи з підготовки до нового опалювального сезону. 223 тис. грн. виділено з міського бюджету на ремонт житлового фонду, виконується ямковий ремонт доріг, вже використано на це 35 тис. грн., ще 35 тис. грн. заплановано на серпень. Отже, роботи ведуться, місто живе і працює.

Ще раз запрошуємо гребінківців і гостей міста 5 серпня на свято - День Міста. Приходьте, буде цікаво. Ми для цього докладемо максимум зусиль.

За матеріалами газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1907
Категорія: Новини Гребінки
Теги: світлана, День міста, дискотека, ода, Гребінка, бюджет, Віталій Білоножки, програма, Остапчук




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ