Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.07.2012

Жартувати про замінування по телефону відтепер коштує 6 років у в'язниці



Жартувати про замінування по телефону відтепер коштує 6 років у в'язниці

Із липня цього року українців, які жартома по телефону повідомлять про замінування, очікує покарання у 6 років позбавлення волі.

Відповідні зміни до Кримінального кодексу України парламентарі прийняли ще у червні, у липні Президент їх підписав і тоді ж вони набули чинності.

 Телефонний тероризм відтепер коштуватиме українцям більше свободи, ніж було до липня 2012 року. За останні два роки кількість громадян, яких притягнули до відповідальності за повідомлення про псевдозамінування, на території нашої держави зросла вдвічі, саме тому, повідомляють українські інтернет-ЗМІ, у Кабміні вирішили прийняти зміни до Кримінального кодексу України.

Якщо раніше можна було відбутися мінімальним покаранням у вигляді штрафу, то відтепер такого взагалі не буде. Щонайменше, 2 роки ув'язнення, а якщо пожартувати повторно - то і всі 8.

 У Полтавській області цього року зареєстрували 6 випадків, коли особи безпідставно телефонували до правоохоронців та повідомляли про замінування різних об'єктів, розповідає начальник відділу зі зв'язків із громадськістю УМВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв.

 Юрій Сулаєв, начальник відділу зі зв'язків із громадськістю УМВС України в Полт.обл.: "Різні мотивації були: хтось хотів дружині помститися, яка працювала у тому чи іншому закладі, хтось хотів перевірити, як міліція буде працювати в розважальному центрі, звідки його самого виставили і т.д. Тобто, мотивація була «дитячою» і абсолютно нелогічною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МНСники нагадують про небезпеку випалювання сухої трави

 Практично всі ці люди притягнуті до кримінальної відповідальності, говорять в обласній міліції. Втрати самих лише правоохоронців при виїзді на псевдозамінування складають близько 20 тисяч гривень, говорить Юрій Сулаєв.

Це, враховуючи всі відомства для дослідження вказаної території. Але, крім того, на місце виклику обов'язково приїздять карети «швидкої допомоги», які у цей самий час можуть бути потрібніші в іншому місці для справжнього порятунку життя.

 Юрій Сулаєв, начальник відділу зі зв'язків із громадськістю УМВС України в Полт.обл.: "Особа, яка надає неправдиву інформацію подібного роду, може отримати до 6 років ув'язнення. Тому я закликаю громадян виважено ставитися до своєї поведінки".

 Що ж до неповнолітніх жартівників, то їх звільняють від кримінальної відповідальності, однак за їх вчинки несуть відповідальність батьки. Саме останнім доведеться відшкодовувати завдані збитки. А такі можуть бути чималими.

Інна Безугла, Студія «Місто»


Схожі матеріали:
👁 1089
Категорія: Полтавщина
Теги: Телефонний тероризм, УМВС України, Юрій Сулаєв, телефон, тероризм, жартування, Полтавська область




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ