Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.08.2012

Гребінка відсвяткувалa свій 117-й день народження



Гребінка відсвяткувала свій 117-й день народження

«Гребінко,завжди ти в житті нам світи!» Ці слова місцевого поета, лауреата літературної премії імені Євгена Павловича Гребінки Андрія Денисенка стали лейтмотивом величного свята Гребінчиного краю - Дня міста, що співпало з закінченням жнив у районі і відзначенням Дня урожаю.

Отож 5 серпня місто Гребінка відсвяткувало свій 117-й день народження.А починалося все з маленької станції на перехресті двох залізниць - Києво-Полтавської та Одесько-Бахмацької, що з’явилася на карті України у далекому 1895 році, у 1900 році станція отримала назву Гребінка на честь земляка, письменника Є, П. Гребінки.

У 1935 створено Гребінківський район, а після війни у 1959 Гребінка стала містом. 117 років для історії - це мить, а для нашого містечка - ціла епоха становлення і розвитку. Багато змін відбулося за цей час на вулицях міста і в серцях його жителів. Але від самого народження і до нинішніх днів історія Гребінки нерозривно пов'язана з розвитком залізничного транспорту

Т ож і не дивно, що залізничники і хлібороби - її творчі будівничі вчора, і сьогодні, і завжди. Напередодні свята була проведена велика робота по благоустрою міста. А відзначення Дня міста та Дня урожаю розпочалося зранку у неділю.

По провулку Спортивному, на перехресті вулиці Калініна, біля районного будинку культури облаштували справжнісінький парк різноманітних атракціонів. Дітвора каталася на надувних гірках, машинках, стрибала на батутах, ласувала цукровою ватою та поп корном. Дорослі ж переважно випробовували себе у мистецтві збивання пірамідок і змагалися за головний приз - пляшку шипучого напою, що так полюбляють жінки.

На центральному стадіоні теж вирувало життя з раннього ранку. На святкові змагання до Гребінки прибули спортивні делегації з сусідніх районів. У тіні дерев розташувалися шахісти. На спортивних майданчиках відбувалися турніри з баскетболу, волейболу та тенісу. А тим часом неподалік стадіону облаштовувалися експозиції та виставки творчих робіт учнів та визнаних майстрів.

Фотороботи та художні картини, вишивки та малюнки, ляльки та вироби з бісеру - чого тут тільки не було. А поряд розташувалися намети, де присутнім продавчині пропонували кераміку, вишивки, українські віночки, плетені, вовняні вироби, а ще кавуни, дині, мед і все, що дарує нам літо.

У наметах сільських рад та сільгосптоваровиробників Гребінчиного краю жителів та гостей міста частували запашним короваєм, варениками, домашніми ковбасами, салом, а фольклорні колективи сільських будинків культури та народний хор "Берегиня" районного будинку культури віночками українських народних пісень створювали гарний настрій всім учасникам свята.

І взагалі, пров. Спортивний у цей день нагадував маленький Сорочинський ярмарок. А в парку будинку культури виграє золотим сонячним водограєм фонтан, відкритий минулого року на день міста, і звучать вальсові мелодії духового оркестру...

На урочистості до Гребінки прибули шановані гості: голова Полтавської обласної державної адміністрації. В. Удовіченко та депутат обласної ради М. М. Кривошей. Разом з головою міста Ф. Г. Мілевським, головою райдержадміністрації А. В. Вихором та головою районної ради В. М. Зінченком вони пройшли вулицями та парком, поспілкувалися з жителями та гостями міста, побували у міському спорткомплексі, привітали гребінківців та жителів району із святом.

Почав урочистості голова міста Ф. Г. Мілевський. У його Святковій промові були названі імена гребінківців, які прославили місто своєю працею, творчими здобутками та спортивними досягненнями. Ф. Г. Мілевський наголосив, що потрібно зробити місто таким, у якому б хотілося жити.

Голова обласної державної адміністрації О. В. Удовіченко від полтавської громади привітав гребінківців, побажав благополуччя, родинного щастя. Олександр Васильович пообіцяв допомогти вирішити питання фінансування спорткомплекса, яке у Гребінці стоїть дуже гостро, атакож подякував холіборобам Гребінківщини за достойний вклад у полтавський мільйон тонн зернових на жнивах 2012 року .





У виступах депутата обласної ради М.М. Кривошея, голови райдержадміністрації А. В. Вихора, голови районної ради В. М. 3інченка звучала щира вдячність жителям Гребінчиного краю за працю, за здобутки, за прагнення зробити любе місто красивим і квітучим.

На святі в рамках соціальних ініціатив Президента України інваліду Великої Вітчизняної війни В. С. Клименку голова ОДА О. В. Удовіченко вручив ключі від автомобіля. Почесні грамоти з нагоди свята Дня міста та Дня урожаю отримали кращі керівники, підприємці, хлібороби.

А потім для жителів та гостей міста співали народні артисти України Світлана та Віталій Білоножки і Любов та Віктор Анісімови, яких запросив до Гребінки депутат обласної ради М.М. Кривошей.

Закінчилося свято грандіозним феєрверком та молодіжною дискотекою. Приємно було бачити радісні обличчя гребінківців. Свято, що прославляє рідне місто, вдалося.

За матеріалами «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1867
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Зінченко, День міста, РДА, стадіон, Гребінка, мілевський, Удовіченко, день урожаю, залізничник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ