Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.09.2012

В Гребінківській школі учні ходитимуть у туалет... у сусідній навчальний заклад



В Гребінківській школі учні ходитимуть у туалет... у сусідній навчальний заклад

Економія на освіті, що характеризується закриттям малокомплектних шкіл, позначилася і на цілком благополучній Гребінківській загальноосвітній школі №4 І-ІІІ ступенів. Їй досі не виділили коштів на ремонт шкільного туалету.

Директор навчального закладу Юрій Крутій клопочеться з цього питання вже рік - відколи був призначений на посаду.

- Школу побудували 1985 року, - . розповідає Юрій Володимирович. - Відтоді не було жодного капітального ремонту туалету. Грошей вистачає тільки на те, щоб побілити стіни. Звісно, вбиральня перебуває. в аварійному стані.

Коли в лютому полопалися труби, я ледве знайшов їм заміну. Підмотали, підремонтували, але так довго тривати не може. В туалеті для хлопчиків не працює жодний із чотирьох пісуарів. Через відсутність напору води, доводиться змивати відрами. У школі навчається близько 270 хлопців. Можна тільки уявити собі масштаби «катастрофи».

Директор повідомив, що вже зробив подання до райвідділу освіти, аби там дозволили покористуватися надвірним туалетом ... сусідньої гімназії.

Однак це проблеми не вирішить. Окрім неприємної перспективи застудитися, діти ще й запізнюватимуться на уроки. У внутрішню вбиральню гімназії їх просто не пустять, бо там понад 100 метрів каналізаційних труб. Якщо заб'ються, то буде така ж «катастрофа».

- До нас приїжджали з області, обміряли, пообіцяли, що складуть кошторис і до 28 жовтня туалет відремонтують, - повідомив Юрій Крутій.

- 50 відсотків робіт запланували профінансувати з обласного бюджету, половину - з районного. А навчальний рік уже розпочався!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автобуси для Гребінківських шкіл

А до чого тут, питається, вибори 28 жовтня? Як з'ясувалося, туалет відремонтують лише тому, що президент ще в квітні цього року розпорядився всі приміщення, де будуть розташовані виборчі дільниці, обладнати внутрішніми вбиральнями.

Школі, де запланована така дільниця, можна сказати, пощастило. Дай Боже, щоб обіцяне виконали. І не тільки замінили труби, а ще й поставили окремі кабінки, як це має бути в цивілізованому XXI столітті.

Людмила ПЕРЕДЕРІЙ,
газ. «Фокус»


Схожі матеріали:
👁 1348
Категорія: Новини Гребінки
Теги: учні, виборчі дільниці, туалет, школа, вбиральня. Гребінка, катастрофа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ