Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.09.2012

Якісна освіта - нова школа



Якісна освіта - нова школа

Напередодні Дня знань освітяни Гребінківського району традиційно провели серпневу конференцію, де підвели підсумки 2011 -2012 навчального року та прийняли нові завдання на 2012 - 2013 навчальний рік.

З доповіддю «Якісна осіта - нова школа» виступила перед педагогічною громадою начальник відділу освіти райдержадміністрації Валентина Лисогор. Вона відзначила, що за останній рік значно покращилася матеріально - технічна база шкіл Гребінківського району.

Отримані нові шкільні автобуси, комплект біологічного приладдя для школи №4, комп'ютерний клас для Березі вської школи, 8 компютерів для Гребінківської гімназії, замінені на енергозберігаючі вікна і двері Майорщинської школи, інше.

Серед шкіл, найкраще підготовлених до нового навчального року, Кулажинська, Майорщинська, Мар'янівська, Овсюківська школи, дошкільні навчальні заклади: « Веселка» (Гребінка), «Чебурашка» (Мар'янівка), «Дюймовочка» (Майорщина).

Робота педагогічних колективів шкіл та дошкільних закладів району направлена на особистісний розвиток кожного учня, кожного вихованця. За успіхи у навчанні та вихованні дітей вчителі Ґребінківщини відзначені грамотами обласного Головного управління освіти, райдержадміністрації та районної ради, занесені на районну Дошку пошани.

Валентина Лисогор зупинилась на підсумках за минулий та завданнях на наступний навчальний рік у галузі дошкільної освіти, початкової школи, основної школи, роботи з обдарованими дітьми, харчування та оздоровлення дітей, позашкільної освіти.

Основна увага - початковій школі. Цьогорічні першокласники будуть навчатися за новим Державним стандартом, новою програмою і новими підручниками. Новий Держстандарт вступатиме в дію поступово.

Так, з 1 вересня цьго року іноземну мову в усіх школах викладатимуть з 1 класу, із п 'ятого класу передбачається введення другої іноземної мови. А другокласники з 1 вересня 2013 року почнуть вивчати курс «Сходинки до інформатики».

Вводиться обов' язковий предмет «природознавство», три уроки фізкультури на тиждень, з якої у всіх класах не буде оцінок, а лише заліки. Нововведення вимагають серйозної під готовки і вчителів, і приміщень, і матеріально - технічної бази. Отож перша педрада в школах буде присвячена готовності початкової школи до впровадження нових стандартів освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращих вчителів Гребінківського району відзначили грамотами та грошові винагородами

У обговоренні доповіді виступили: директор Майорщинської ЗОШ,  головний державний санітарний лікар Гребінківського району, вчитель математики Гребінківської ЗОШ №4, заступник директора з виховної роботи Мар'янівської ЗОШ, завідуюча дошкільним закладом «Дзвіночок» (с.Овсюки), начальник служби у справах дітей РДА, о/у кримінальної міліції у справах неповнолітніх відділу ВС, голова РК профспілки працівників освіти і науки.




Фото: www.grernosvita.at.ua

Перший заступник голови Гребінківської райдержадміністрації, та голова районної ради, привітали освітян з початком нового навчального року і відповіли на питання педагогів. Кращим вчителям та педагогічним колективам були вручені грамоти та дипломи. Преміями відзначили на конференції педагогів, що досягли пенсійного віку, а молодому поповненню, 9 вчителям, що влилися в освітянську сім'ю, вручили квіти і побажали успіхів на педагогічній ниві.

По закінченню конференції відбулися засідання методичних об'єднань, де вчителі - предметники планували свою роботу на новий навчальний рік .

Шановні освітяни, Вчителі! Вітаємо вас з початком нового навчального року. Бажаємо вам успіхів на освітянскій ниві, творчого натхнення. Любіть дітей, сійте в дитячих душах розумне, добре, вічне. І нехай вашим девізом будутьслова Василя Сухомлинського «Серце віддаю дітям».

За матеріалами: «Гребінчин край»



Схожі матеріали:
👁 1733
Категорія: Новини Гребінки
Теги: іноземна мова. стандарти, освіта, Гребінка, підручник, школа, навчальний рік




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ