Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.09.2012

Свято його Величності спорту в Гребінці



Свято його Величності спорту в Гребінці

Гребінка - не лише місто залізничників, а й місто спортсменів, бо спортивні традиції тут давні і міцні. Свій початок вони беруть з 1938 року, коли до міста приїхав Олександр Федорович Лавришин, знаний спортсмен, тренер і організатор.

Розвивалися різні види спорту - легка атлетика, волейбол, гандбол, футбол. Були тренери - ентузіасти; юні фізкультурники, вистачало і вболівальників. Стадіон ніколи не стояв пусткою, адже гребінківці люблять спорт і підтримують його. Тож і змогли побудувати унікальний спортивний комплекс у місті: спортзал, легкоатлетичний манеж, стадіон.

8 вересня - у День фізичної культури і спорту, спортсмени, тренери, вболівальники зібралися на урочисте шикування біля легкоатлетичного манежу. Відкрив свято начальник відділу у справах сім'ї, молоді і спорту райдержадміністрації Юрій Копилов.

Він привітав присутніх зі святом, коротко розповів про історію розвитку спорту на Гребінківщині, побажав учасникам змагань успіхів і перемог. Привітав фізкультурників також перший заступник голови райдержадміністрації Василь Пісня. А наш земляк, спортивний коментатор, заслужений журналіст України Сергій Савелій побажав землякам - гребінківцям на такій чудовій спортивній базі обов'язково виховати олімпійського призера.

Юрій Копилов вручив спортсменам дипломи, грамоти та подарунки. Дипломом Олімпійського спорткомітету відзначена тележурналістка і спортсменка Тетяна Жила за фільм «Грай, як ми» у конкурсі спортивних телепрограм «Світ спорту».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Гребінці відкрили музей спортивної слави

Грамоти отримали Віталій Кіприк, Сергій Плішаков, Дмитро Кохно, Олена Тарасюк, Олександр Линовицький, ветеран спорту Ніна Мокроусова, призи отримали переможці та призери змагань з футболу.

А потім начальник відділу з питань сім'ї, молоді та спорту РДА запросив усіх присутніх на відкриття музею історії розвитку спорту Гребінківіцини, який розташований у приміщенні легкоатлетичного манежу.

Право перерізати червону стрічку було надано першому заступнику голови РДА Василю Пісні. Першу екскурсію музеєм провів Юрій Копилов. Він розповів, що музей створювався за сприяння районної ради та райдержадміністрації, які виділили на нього 12 тисяч гривень.

Гребінківці зносили спортивний інвентар колишніх часів, унікальні фотографії, дипломи, медалі, кубки. Знайшли своє місце і нагороди, вимпели та акредитації спортивного коментатора Сергія Савелія, який коментував спортивні змагання на 10 Олімпадах, за що на останній Олімпіаді у Лондоні отримав нагороду.

фотографії на стендах розповідають про розвиток фізичної культури і спорту в Гребінківському районі, починаючи з 1938 року, 50-і, 60-і, 70-і, 80-і, 90-і, 2000-і роки.

Є тут цікаві, оригінальні і унікальні експонати. Ось, наприклад, останній лист з фронту молодшого з трьох братів Кулаксузянів, де він передає привіт усім членам футбольної команди, де грав і сам. А юні спортсмени зупинялися перед експонатом "Ковзани "Снігурі" повоєнного періоду", адже ці ковзани прикручені на звичайні биті валянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій САВЕЛІЙ: Моя олімпійська нагорода

Отож, залрошуємо усіх небайдужих до спорту відвідати новий музей і отримати незабутні враження.    .

А потім відбувалися спортивні змагання, була безкомпромісна    боротьба, пристрасті і емоції, перемоги і поразки. Бо це і є його Величність Спорт.

За матеріалами: «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1966
Категорія: Спорт
Теги: Гребінківщина, вболівальники, стадіон, Гребінка, ковзани, Сергій Савелій, Спорт, Юрій Копилов, снігурі, Спорткомплекс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ