Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.09.2012

Існуюче локомотивне депо Гребінка планується реорганізувати на ремонтну та експлуатаційну складову



На запитання гребінківських залізничників відповідає перший заступник генерального директора Укрзалізниці - Сергієнко Микола Іванович

У рамках проекту "Народний журналіст", читачі газети "Магістраль" мають змогу самостійно проінтерв'ювати керівництво залізничного транспорту України. Також ставити питання, які цікавлять.

Деякі питання були задані гребінківськими залізничниками. Усі вони були передані особисто першому заступникові Генерального директора Укрзалізниці - Сергієнко Миколі Івановичу.

Він з усіма питаннями ознайомився, на деякі відповів відразу, дав і відповідні доручення Головним управлінням Укрзалізниці, щоб їх фахівці розібралися в ситуації і підготували предметні і конкретні відповіді.

Сьогодні ми знову публікуємо інтерв'ю з керівництвом Укрзалізниці.

Голова первинної профспілкової організації локомотивного депо Гребінка ПЗ С.Д. ПОНОМАРЕНКО; електронна пошта ([email protected])

Користуючись нагодою, наданою газетою, коротко викладаю наболілі питання, що турбують увесь колектив локомотивного депо Гребінка Південної залізниці.

ПИТАННЯ 1: Коли нарешті на галузевому рівні буде вирішене питання та вжито фактичних заходів щодо здійснення належної оплати праці працівникам локомотивних бригад, які працюють у складі KMC, при їх довготривалому перебуванні в інших підрозділах на відстань 150—350 км від основного місця роботи і проживання для забезпечення виконання ремонтних і відновлювальних робіт у різних місцях залізниці?

ВІДПОВІДЬ: Питання трудових відносин і соціального захисту працівників, які мають свою специфіку роботи, регулюються на місцях колективними договорами залізниць та їх структурних підрозділів.

Залізничникам, постійна робота яких проходить у дорозі або має роз'їзний, пересувний характер, або до яких застосовується вахтовий режим роботи, проводиться облік, нарахування та виплата надбавки відповідно до діючих Положень, які є невід’ємними частинами Галузевої угоди.

Колективним договором Південної залізниці передбачено проведення виплати надбавки за пересувний характер робіт згідно з діючим Положенням, яке є невід’ємною частиною колективного договору, в розмірі добових витрат, встановлених працівникам Укрзалізниці для відряджень у межах України, за кожну добу перебування на віддалених об’єктах. Спільною постановою адміністрації Південної залізниці та профспілками від 13.04.2012 р. за № 312 дія вищезазначеного положення Колективного договору поширена на працівників будівельно-монтажних поїздів, колійних машинних станцій, центру механізації колійних робіт, рейкозварювального і мостобудівного поїздів, а також на працівників локомотивних бригад, які обслуговують колійні машини при роботі в колійних машинних станціях.

Відповідно до Колективного договору залізниці керівництво локомотивного депо Гребінка спільно з первинною профспілковою організацією вносить зазначене положення до колективного договору підприємства.

Що стосується належних умов роботи та санітарно-гігієнічних умов при роботі на віддалених об’єктах, то створення зазначених умов покладається на начальників структурних підприємств, яким доручено виконання цих робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Вільної профспілки локомотивного депо «Гребінка» в проекті інформаційного агентства "ГолосUA" і "Радіо Ера FM"

ПИТАННЯ 2:
Щодо своєчасності у виплатах добових коштів працівникам галузі, яких відряджають до інших підрозділів. Існують неясності в частині ведення бухгалтерського обліку при нарахуванні вказаних коштів, строків їх виплат та доцільність загального зведення попередніх місяців у розрахункових листах при оподаткуванні у підрозділах. Локомотивні бригади, які працюють у відрядженнях, мають негативні наслідки від таких дій за відсутності окремого проведення і виплат добових коштів. За таких умов не мають змогу рівномірно і стабільно отримувати заробітну плату, на яку сподівалися. В одному місяці отримують кошти, в іншому місяці у розрахункових листках лише нарахування від заробітної плати зі вказаними відрахуваннями і звісною заборгованістю замість реальних грошових коштів на прожиття.

ВІДПОВІДЬ:
Направлення працівників підприємства (структурного підрозділу) у відрядження здійснюється керівником підприємства (структурного) підрозділу і оформляється наказом із зазначенням пункту призначення, найменування того підприємства, куди відряджений працівник, строку й мети відрядження.

За кожний день (включаючи день вибуття та день прибуття) перебування працівника у відрядженні в межах України, враховуючи вихідні, святкові й неробочі дні та час перебування в дорозі, йому виплачують добові витрати з урахуванням норм, встановлених розпорядженням Укрзалізниці від 19.01.2012 р. за № Ц-1/24.

Відрядженому працівникові перед від’їздом у відрядження видається грошовий аванс у межах суми, визначеної на оплату проїзду, наймання житлового приміщення і добові витрати. Після повернення з відрядження працівник зобов’язаний до закінчення п’ятого банківського дня, наступного за днем прибуття до місця постійної роботи, подати звіт про використання коштів, наданих йому на відрядження. Сума надмірно витрачених коштів (залишку коштів понад суму, витрачену згідно зі звітом про використання коштів, наданих на відрядження) підлягає поверненню працівником до каси. Разом зі звітом працівник повинен надати документи в оригіналі, що засвідчують вартість понесених у зв’язку з відрядженням витрат.

З метою встановлення контролю за виданими авансами на відрядження та звіту за їх використанням, сума виданого авансу на відрядження проводиться у розрахунковому листку працівника:

— виданий аванс на відрядження у графі «Вид нарахування»;

— звіт про використання виданого авансу у графі «Вид утримання». Відповідно до чинного законодавства України відшкодована сума витрат на відрядження не оподатковується.

Також повідомляємо, що питання, зазначене у вашому запиті, буде детально опрацьоване спільно з фінансово-економічною службою Південної залізниці на підставі конкретної інформації щодо порядку проведення розрахунків з працівниками за виплатами на відрядження. Вона буде надана локомотивним депо станції Гребінка, за результатами якого будуть прийняті відповідні рішення.

ПИТАННЯ 3: Якого майбутнього найближчим часом очікувати локомотивному депо Гребінка ПЗ в цілому при відміні вантажного руху на ділянці Дарниця—Ромодан—Полтава для створення коридору зі швидкісного руху, в яких саме подальших і конкретних напрямках роботи будуть задіяні працівники дільниці експлуатації та ремонту даного підприємства, щоб надалі не бути зайвими та ліквідованими?

ВІДПОВІДЬ: - З метою створення конкурентного середовища для підприємств з ремонту ТРС і умов для залучення інвестицій на оновлення основних фондів Державною програмою реформування передбачено розподіл локомотивних депо на експлуатаційну та ремонтну частини.

На сьогодні визначено перелік ремонтних і експлуатаційних локомотивних депо та цехів експлуатації по Південній залізниці, які мають бути створені або реорганізовані у процесі реформування.

Існуюче локомотивне депо Гребінка планується реорганізувати на ремонтну та експлуатаційну складову, тому підстави вважати, що працівники депо у процесі реформування втратять роботу, відсутні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якого майбутнього найближчим часом очікувати локомотивному депо Гребінка?


Григорій СЛІПАК, залізничник, [[email protected]]


ПИТАННЯ: Ми живемо у Гребінці. Наша станція займає не останнє місце на Південній залізниці і є потужним залізничним вузлом. Через станцію йде багато потягів, візьмемо, наприклад, на кримський напрямок поїзд № 496 Вітебськ - Євпаторія. Квитки на цей потяг можна придбати лише за 1 год до відправлення (те саме і на більшість потягів, які прямують через Гребінку).

Звичайно, це незручно, і багато хто не може спланувати свій відпочинок влітку, чекаючи квитка до останнього моменту.

ВІДПОВІДЬ: У зв’язку з тим, що станція Гребінка є транзитною станцією, для потяга № 496 Вітебськ  - Євпаторія, який відправляється з Білорусії, продаж проїзних документів на даний поїзд відкривається в автоматизованій системі керування пасажирськими перевезеннями і здійснюється по міжсистемній взаємодії (норма місць на цей поїзд зберігається в системі Білоруської залізниці). Залізниця відправлення встановлює режим продажу залежно від пасажиропотоку та регулює попередній продаж.

Продаж проїзних документів з проміжних станцій можливий попередньо за рахунок висадки або після відправлення поїзда зі станції. Надходження вільних місць на станції України починається у день відправлення поїзда зі станції Терюха Білоруської залізниці о 16 год 25 хв.

Робота квиткових бюро та груп регламентується Правилами безкоштовних перевезень (далі — Правилами). Згідно з п. 132 цих Правил проїзд по разових транспортних вимогах за особистими потребами дозволяється будь-яким напрямком, переліченим у вказівнику пасажирських маршрутів.

Оскільки у кримському напрямку передбачені маршрути від станції Гребінка через станцію Київ-Пасажирський або через станцію ім. Тараса Шевченка, то заявнику перед поїздкою необхідно визначитися, за яким напрямком він буде слідувати.

Магістраль


Схожі матеріали:
👁 1467
Категорія: Суспільство
Теги: КМС, Вітебск, народний журналіст, Укрзалізниця, Гребінка, Пономаренко, локомотивні бригади, Євпаторія, локомотивне депо




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ