Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.09.2012

"Гаряча лінія" Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ: отримання податкової знижки за навчання



"Гаряча лінія" Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ: отримання податкової знижки за навчання

ДПС України нагадує, що громадяни, які навчаються на платній формі навчання, мають можливість скористатися правом на отримання податкової знижки.

Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ постійно проводить спілкування з платниками податків та громадянами по різноманітних питаннях податкового законодавства.

Одним із дієвих заходів є систематичне проведення телефонних сеансів "гаряча лінія", на яких платники можуть не вимушено задати свої запитання та отримати вичерпні відповіді!

В останній час збільшилась кільюсть запитань, які надходять на телефон "гарячої лінії" по питанню отримання податкової знижки за навчання.

До відому всіх громадян приводимо відповіді на запитання по податковій знижці.

Громадяни, які навчаються на платній формі навчання мають можливість скористатися правом на отримання податкової знижки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Гребінківському відділенні Лубенської ОДПІ проведено черговий сеанс телефонного зв'язку "гаряча лінія"


Якщо вартість навчання була оплачено минулого 2011 року, гроші Вам повернуть у 2012 році після того, як Ви подасте річну податкову Декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації у паспорті). Строк подання такої Декларації встановлено до 31 грудня (включно) 2012 року.

До Декларації обов’язково слід додати:
1. Копію договору з навчальним закладом про платне отримання середньої професійної або вищої освіти.

2. Копії платіжних документів (квитанції, платіжні доручення та інше), які підтверджують сплату за навчання на користь закладів освіти у 2011 році.

3. Паспорт та копії довідки про присвоєння номера облікової картки платника податків.

4. Довідку про склад сім’ї або свідоцтво про народження у випадку, якщо Декларацію подають батьки або один із подружжя.

5. Довідку з навчального закладу про те, з якого і до якого періоду у 2011 році навчалася особа та вартість такого навчання у 2011 році.

6. Довідка особи, яка подає Декларацію, з місця роботи про нараховану зарплату та утриманий податок з доходів фізичних осіб за звітний рік.
Також звертаємо Вашу увагу, що право на податкову знижку має лише той, хто отримує заробітну плату. Якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ повідомляє, що з 1 жовтня поточного року у рамках реалізації Плану спільних дій Державної податкової служби України та Асоціації платників податків України буде проводитися опитування щодо ставлення до податкової системи та податкової служби у 2012 році шляхом анкетування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нинішню реформу галузі охорони здоров'я реформою в інтересах людей назвати важко

Опитування буде проводитись під час проведення семінарів, "круглих столів", інших заходів. Платники податків також можуть подати анкети на електронну адресу: [email protected] та на факс 92-2-61.

Результати опитування будуть оприлюднені у листопаді поточного року.

Запрошуємо платників податків взяти участь у зазначеному опитуванні.    

Сергій БУЗАЛО, старший державний податковий інспектор


Схожі матеріали:
👁 1671
Категорія: Суспільство
Теги: податкова, паспорт, навчання, Лубенське ОДПІ, Гребінківське відділення. гребінка, декларація, зника




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ