Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.10.2012

Всесвітній День музики відсвяткували у Гребінківській музичній школі (ФОТО)



Всесвітній День музики відсвяткували у Гребінківській музичній школі  

1 жовтня, у світі відзначають день музики. Одним з ініціаторів установи Міжнародного дня музики є композитор Дмитро Шостакович. Свято відзначається щорічно в усьому світі великими концертними програмами, за участю кращих артистів і художніх колективів. У цей день звучать твори, що ввійшли до скарбниці світової культури.

Аби здобути її найвищі вершини, спочатку треба зробити перший крок. Це і роблять учні Гребінківської музичної школи: першачки щойно вивчають сім нот і вчаться тримати в руках інструмент, старшокласники - вже впевнено ведуть свої партії в ансамблі чи хорі.

4 жовтня в м. Гребінка відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня  музики. В святковому концерті приймали участь: хореографічні групи музичної школи, тріо бандуристок, вокальний ансамбль "Джерельце" та ін..

В Гребінківській дитячій музичній школі панує атмосфера свята. Тут учнів навчають не лише грати на музичних інструментах, а й виховують їх. Щороку кількість дітей, які виявляють бажання вчитися – зростає. Сьогодні тут здобувають музичну освіту 262 учня.

Юні музиканти вивчають вокал, займаються танцями, вчаться грати на фортепіано, скрипці, бандурі, флейті, кларнеті, блокфлейті, саксофоні, скрипці, гітарі.

Діти приймають участь в творчих колективах, а не тільки просто займаються грі на інструменті. Це дає дуже гарний виховний такий і позитивний момент, коли вони відчувають плече один одного, виступають в колективі як творча одиниця, - каже завуч Гребінкіської музичної школи Світлана Москаленко.





Заняття в музичній школі - індивідуальні, та найскладніше навчити юних музикантів грати в ансамблі, кажуть педагоги, адже тоді учням треба не тільки свою майстерність проявляти, а й інших учнів чути. Аби здобутки були якнайкращими, у навчанні музики допомагати своїм дітям мають і батьки. Мати семикласниці Костяної Ірини дуже задоволена, що її дочка навчається в музичній школі.

- Дуже задоволена, що в нашому місті є така школа, що діти можуть свій вільний час використовувати в доцільних цілях - навчатися музики. Дитина сама хотіла грати на фортепіано. Я думаю, що вона досягне якихось успіхів, - розповідає мати семикласниці Гребінківської музичної школи Костяна Оксана.





Як і в розспівці хору, так і в житті, від окремих нот учні щоразу впевненіше переходять до справжньої музики.

Музика володіє величезною силою. На світі знайдеться мало людей, байдужих до музики. Багато композитори намагалися виразити через неї стан своєї душі. Їх великі імена завжди з вдячністю будуть вимовляти нащадки.

Музика не старіє, вона буде жити стільки, скільки буде існувати людина.















































Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1394
Категорія: Культура
Теги: гітара, Бандура, Флейта, концерт, Гребінка дитяча музична школа. день, кларнет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині спільне дозвілля двох знайомих перетворилос... На Полтавщині спільне дозвілля двох знайомих перетворилос...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ