Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.11.2012

Гребінківські залізничники сьогодні відзначають своє професійне свято


Залізничний транспорт відіграє важливу роль у функціонуванні та розвитку товарного ринку, задоволенні потреби населення в пересуванні


Сьогодні, 4 листопада, День залізничника України

День залізничника - особливе свято для гребінківців, адже завдяки залізниці, людям, які на ній працюють, з'явилася Гребінка.

Майже в кожній родині є ті, хто працює чи працював колись на залізничному транспорті чи обслуговуючих залізницю підприємствах. Тому це одне з головних професійних свят.

Основна роль залізниць визначається великими відстанями перевезень та охопленням різних галузей народного господарства.

Залізничний транспорт у силу своєї надійності, регулярності, можливості перевезення вантажів і пасажирів незалежно від пори року та погодних умов, невеликої енергоємності перевізної роботи стабільно забезпечує потреби економіки і населення області в перевезеннях.

За даними Головного управління статистики у Полтавській області, експлуатаційна довжина залізничних колій загального користування в межах області становить 851,6 км, у тому числі 408,3 км обслуговуються тепловозною тягою і 443,3 км – електровозною тягою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан виробничого травматизму на підприємствах Гребінківського району за 10 місяців 2012 року

Залізничним транспортом за січень–вересень 2012 року відправлено вантажів на 7,9% більше, ніж за січень–вересень 2011 року. Значно збільшилося відправлення хімічних і мінеральних добрив (у 33,6 раза), зерна і продуктів перемелу (в 2,6 раза).

За січень–вересень 2012 року цим видом транспорту відправлено  11,4 млн. пасажирів; пасажирооборот залізничного транспорту займав 60,2% від загальнообласних перевезень усіма видами транспорту.

ІСТОРІЯ СВЯТА

Це свято було встановлено в 1993 році за ініціативою самих залізничників, що працюють на Львівській залізниці.

День залізничника України був призначений на 4 листопада, оскільки цього дня в 1861 році на територію України привезли перший потяг з Австро-Угорщини. Він називався «Ярослав». Це був потяг міжнародного сполучення, що з'єднував Львів з Віднем, Перемишлем та Краковом.

Сьогодні День залізничника України відзначають по всій країні, а не тільки в Львівському відділенні «Укрзалізниці». Сучасна залізниця України складається з шести ліній — Донецької, Львівської, Одеської, Південної, Південно-західній та Придніпровської. Залізничне сполучення є в кожній області країни. День залізничника України мають повне право відзначати майже 376 000 працівників галузі. Вони обслуговують 30 тисяч кілометрів залізничних шляхів, 1684 станцій. В Україну залізниця є основним шляхом вантажоперевезень і одним з найдешевших способів пасажироперевезень.

Шановні залізничники, ветерани залізничного транспорту!


Сердечно вітаємо вас з нагоди професійного свята - Дня залізничника! Ваша щоденна і нелегка праця по забезпеченню безпеки і безперебійності пасажирських і вантажних перевезень заслуговує високої поваги і вдячності. Саме сталеві магістралі, на яких ви працюєте, забезпечують надійне функціонування народно-господарського комплексу держави, з'єднуючи його складові, регіони країни в єдиний цілісний організм.

Вітаючи вас зі святом, бажаємо вам і вашим родинам здоров'я, щастя, добробуту, достатку, успіху у нелегких трудових буднях.

Grebenka.com



Схожі матеріали:
👁 1327
Категорія: Суспільство
Теги: Південна залізниця, залізниця, день залізничника, професійне свято, статистика




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ