Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.11.2012

У Полтавській обсерваторії кінця світу не чекають


Кінця світу, який пророкують на 21 грудня, не буде. Так думають у полтавській гравіметричній обсерваторії.


У Полтавській обсерваторії кінця світу не чекають

Кінця світу, який пророкують на 21 грудня, не буде. Так думають у полтавській гравіметричній обсерваторії.

 Зізнаються, що питання про парад планет та апокаліпсис полтавці задають часто.

– Ми людям кажемо правду: ніякого кінця світу не буде, – говорить Микола Тищук, науковець обсерваторії. – Погляньте на карту NASA: класичний парад планет – це коли вони вишикуються у лінію, яка проходитиме через  Землю і Сонце.

Станом на 21 грудня таке явище не дуже спостерігатиметься.  Можна провести приблизно таку лінію: Юпітер – Земля – Венера – Меркурій – Сатурн, хоча останній не зовсім чітко стає у лінію. Крізь Сонце лінія ця не проходитиме взагалі, тільки через Землю.

Загалом, за словами полтавських фахівців, за бажанням парад планет можна спостерігати ледь не щороку – по 2 -3 планети стають у ряд.

Загалом, астрономи цьому явищу не надаються якогось особливого значення, тим більше містичного. Кажуть, то для астрологів воно є важливим. Астрономія як наука цьому такого значення не надає. На питання про те, чи вплине парад планет на роботу супутника, відповідь також заперечна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісне джерело світла?

–  Де б планети не були, на супутник вони практично не впливають. Супутники знаходяться на орбіті навколо землі, і треба розуміти, що відстані від них до нашої планети вимірюються тисячами кілометрів.

Відстані ж до інших планет вимірюються мільйонами кілометрів, тож гравітаційний вплив дуже малий. Конфігурація планет настільки мало впливає на те, що відбувається на землі, що про це не варто говорити. Це можна зафіксувати лише за допомогою дуже чутливих гравіметрів, – заспокоїв Микола Федорович.

kolo.poltava.ua


Схожі матеріали:
👁 1661
Категорія: Освіта
Теги: NASA, юпітер, Венера, Меркурій, планета, сонце, обсерваторія, кінець світу, парад планет, земля




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ