Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.12.2012

Голова Гребінки Федір Мілевський: про досягнення і проблеми міста


На міську Програму соціального захисту окремих незахищених категорій населення міста направлено 6000 грн.


Голова Гребінки Федір Мілевський: про досягнення і проблеми міста

Федоре Григоровичу. Ви обіияли. шо будете звітувати перед місцевою громадою про свою роботу, об'єктивно розповідати про успіхи і проблеми, про співпрацю міської ради з підприємствами, організаціями міста, районною владою, обласними службами та службами Південної залізниці. Перше і найважливіше питання - як виконується бюджет міста?

Так склалося, що в цьому році в зв'язку з недостатнім надходженням коштів до бюджету Гребінки та виникненням тимчасового касового розривуми вимушені були з лютого місяця брати кредити в Держказначействі, що робимо і по даний час.

Незважаючи на це не було допущено зривів у фінансуванні захищених статей бюджету, а подальше наповнення бюджету дало змогу своєчасно повертати кредити.

Так за І півріччя доходи загального фонду виконано на 103,6 %, спеціального - на 93,6 %, а разом бюджет виконано на 102,4%.

Трішки ми не дотягнули до 105 %, а це додаткові кошти на фінансування видатків.

За 10 місяців загальний фонд бюджету міста виконано на 96, 8 %, спеціальний фонд виконано на 126,01 %, разом бюджет міста за 10 місяців виконано на 98,45%.

- Фінансування окремих напрямів діяльності міської ради здійснюється тільки через відповідні Програми.

На 2012 рік було прийнято 8 Програм. Програму розвитку ринкової торгівлі закрито в зв'язку з припиненням збору за припаркування.

На міську Програму підтримки та розвитку фізичної культури направлено 76 тис. 971 грн. при плані - 150тис.грн. Спільну програму районної державної адміністрації, міської та районної рад розвитку футболу в місті та районі профінансовано на суму 67850 грн. при запланованих 105,1 тис. грн., з них з районного бюджету- 5,1тис.грн.

Це дало змогу протягом року забезпечити проведення обласного турніру з легкої атлетики пам'яті Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика, чемпіонатів та спартакіад області, відкритих обласних змаганьз 4-ох, 3-ох, 2-ох - борства обласних спартакіад, чемпіонатів України з міні-футболу, чемпіонатів України ФСТ "Колос", спортивних змагань до Дня міста та відкритих обласних змагань з легкої атлетики до Дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників, створити необхідні умови для підготовки та успішного виступу команди "Локомотив" (дорослий та юнацький склад), тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці пройшов районний конкурс естрадної пісні "Зорепад - 2012" (ФОТО)

На міську Програму зміцнення матеріально-технічної бази КП "Гребінківський комбінат комунальних гидприємств", покращення утримання об'єктів ЖКГта надання послуг населенню направлено 99 400 грн., а саме дотація на погашення податків. Коштів на придбання техніки, матеріалів з міського бюджету не виділялися, а в кінці року за рахунок обласного фонду охорони навколишнього природного середовища комунгоспом придбано нового сміттєвоза.

Вкінці цього року парк комунгоспу має поповнитися ще одним сміттєвозом на придбання якого були виділені вищеназваним обласним фондом в сумі 295 тис.грн. В зв'язку з тим, що відповідно до проведеного тендеру вартість сміттєвоза становить 325тис.грн., то на минулій сесії ми затвердили зміни до бюджету щоб взяти дольову участь у придбанні сміттєвоза в сумі 30 тис. грн.

На міську Програму соціального захисту окремих незахищених категорій населення міста направлено 6000 грн.

Профінансовано: 4555 грн. - надано матеріальну допомогу 15 громадянам, що звернулися до міської ради.

На міську Програму покращення благоустрою м. Гребінка направлено коштів в сумі 250169 грн., в тому числі на вуличне освітлення - 39499 грн., інші видатки на благоустрій міста.

- Міська рада утримує два дошкільні навчальні заклади: «Веселка» та «Теремок».

Всього в 2012 році на утримання садочків ввитрачено 2 млн. 527тис.900грн., з них на заробітну плату -1 млн. 941 тис. 500 грн. На продукти харчування з бюджету міста витрачено 204 тис.900 грн. Влітку проведено капітальний ремонт покрівлі ДНЗ "Веселка", витрачено 21 тис. 100 грн. На придбання основних засобів довогострокового використання витрачено 6,2 тис. грн.

У зв'язку зі збільшенням чисельності дітей дошкільного віку та зростання черги до дошкільних навчальних закладів міста, розпочато роботу по реконструкції  приміщення колишнього ДНЗ "Васильок", який був закритий ще в 2000 році. Укладено договір на виконання робіт з ТОВ "В.Р.Д. Груп". Замовлено проект. Для проведення реконструкції потрібні великі кошти, тому сподіваємось на субвенцію з державного бюджету. Реконструкцію ДНЗ "Васильок" включено до районної програми соціально-економічного розвитку на 2013 рік, яка погоджена в обласній державній адміністрації.

- Щороку міська рада спільно з районною радою та райдержадміністрацією. громадськими організаціями організовує відзначення державних свят, святкових днів та  пам'ятних дат.

Також щороку встановлюємо новорічну ялинку, проводимо її відкриття та святкові ярмарки.

Як і в попередні роки був проведений мітинг з нагоди Дня Перемоги в парку Слави. Ми віддали шану живим учасникам Великої Вітчизняної війни, ряди яких катастрофічно рідіють, загиблим та їх ріднимі близьким. На прохання міської ради ветеранам, жителям міста був організований і проведений концерт силами зразкового оркестру Південної залізниці.

Відбулося покладання квітів до пам'ятників, стел та пам'ятних знаків з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни 22 червня та з нагоди 69-ї річниці загибелі Героя Радянського Сюзу Г.С. Кагамлика 9 лютого та визволення міста від німецько-фашистських загарбників 19 вересня.

В 2013 році в лютому місяці ми братимемо участь у відзначенні 70 річчя подвига Г.С. Кагамлика та 90-річчя з дня його народження.

Плануємо також більш урочисто відзначити 70 річчя з дня визволення міста.

На організацію Дня міста не потрачено жодної копійки з бюджету міста, такі видатки на організацію свят заборонені.

Тому ми завжди звертаємося до громадських організацій, керівників установ, фізичних осіб - підприємців з проханням добровільно прийняти посильну участь в організації і проведенні в цей день спортивних змагань, нагородження переможців, харчування учасників художньої самодіяльності (а це в основному діти) оплати концертів, послуг з проведення піротехнічних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Гребінці пройшов тренінг на тему: «Профілактичні та превентивні заходи попередження ВІЛ-інфекції»

З 192 осіб, до яких ми звернулися, відгукнулися на наше прохання 77 приватних підприємців, яким ми щиро вдячні, а також одна громадська організація та Полтавська територіальна профспілкова організація Південної залізниці.

- Багато було зроблено в цьому році по благоустрою міста.


- Протягом 2012 року проведено капітальний ремонт житлових будинків: вул. Калініна, 3 - покрівля, водогін; вул. Калініна, 14 - внутрішньобудинковий водогін; вул. Фрунзе, 12-6 - зроблено технічний висновок стану будинку, проведено ремонт під'їзду та укріплення фундаментного блоку в підвальному приміщенні, відремонтовані вентиляційні канали; вул. Крупської, 18 - заміна розподільчого водогону; вул. Петровського, 126 - заміна водогону; вул. Калініна, 8-а вул. Калініна, 32, вул. Фрунзе, 12, вул. Фрунзе, 10, вул. Кошового, 1, вул. Радянська, 8, вул. Калініна, 12, вул. Калініна, 18

Всього на суму 112295,34 грн.

Проведено капітальний ремонт зовнішнього освітлення на суму 3026,17 грн.

Здійснено поточний (ямковий) ремонт твердого покриття вулиць Миру, Жовтневої, Петровського, Городищенської, Калініна, провулку Пирятинського на загальну суму 120 тис.грн. Капітально відремонтована вулиця 50 років Жовтня (перша черга).

Покращено покриття вулиць: Л. Чайкіної, Свердлова,Маяковського, 20 років ВЛКСМ, Садової, Щорса, Шевченка та дороги до кладовища.

На жаль, не все задумане по благоустрою міста вдалося втілити в життя. Перш за все це пов'язано з тим, що, починаючи з лютого 2012 року міський бюджет знаходиться на "казначейському" кредиті.

- Одне з найважливіших питань, шо розглядалося на сесіях міської ради - земельне.

- Усвідомлюючи, що земля е одним з основних джерел поповнення міського бюджету, ми намагалися протягом року слідкувати за ефективним і цільовим її використанням. Всього відплати за користування земельними ділянками наше місто отримало - 915960 гривень. З юридичних осіб -730241 (оренда 233320 грн., земельний податок - 496921 грн.) з фізичних осіб- 185719 гривень (оренда 158865 грн., земельний податок 26854грн.).

З листопада 2011 року прийнято 220 рішень з питань регулювання земельних відносин, а саме передача у власність громадянам земельних ділянок, виготовлення технічної документації на ділянки, виділення земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво та під будівництво гаражів надання земельних ділянок в орендута поновлення договорів оренди.

- Чи все із запланованого на цей рік вдалося втілити в життя?

- Із запланованого на 2012 рік не вдалося:
- побудувати вуличні водогони на деповському селищі. Будівництво перенесено на 2013 рік, необхідна субвенція з державного бюджету в розмірі 800 тисяч гривень.;
- побудувати нову водозабірну свердловину;
- передати котельню ККП на баланс ОКВПТГ "Лубнитеплокомуненерго";
Щороку ми направляємо листи організаціям, яким ККП надає послуги з теплопостачання, про влаштування автономного опалення. Але зрушень немає. Борги за газ зростають, а разом з ними і штрафні санкції.

Міська рада подала приклад - ми відключені від котельні і вже облаштували автономну теллогенераторну для опалення адмінбудинку, яка вже діє.

- Шо заплановано зробити у наступномуг 2073 роцї?


- Плани на майбутнє такі:
- капітальний ремонт вул. Кагамлика (необхідна субвенція державного бюджету -700тис.грн.);

- друга черга капітального ремонту вул. 50 років Жовтня;

- будівництво теплогенераторної Будинку дитячої та юнацької творчості ( необхідно передбачити кошти в міському бюджеті в розмірі 200 тис.грн.);

- реконструкція дошкільного навчального закладу "Васильок" (в т.ч. будівництво окремо теплогенераторної);

- капітальний ремонт приміщення міської ради;

- капітальний ремонт окремих приміщень КЗ "Спортивний комплекс м. Гребінки";

- виготовлення проектно-кошторисної документації для одержання Державного акту на землю на полігон твердих побутових відходів;

- виготовлення технічної документації з нормативної оцінки земельних ділянок міста.
Яким буде 2013 рік - невідомо, але легким не буде, це однозначно. Державний бюджет ще не затверджено, як формуватиметься місцевий - невідомо. Чи вистачить нам фінансових ресурсів на виконання наданих Законом повноважень - поживемо, побачимо.

Хотілося б, щоб держава все таки повернулася обличчям до місцевого самоврядування, передала на місця деякі повноваження, підкріпивши їх, звичайно, фінансово. Будемо надіятися на краще.

За матеріалами «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1945
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Кагамлик, мілевський, ДНЗ Васильок, міська рада, міський бюджет, програма, місто, Калініна, веселка, Гребінка. міський голова




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ