Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.05.2013

17 травня Гребінківщина відмітила День Європи (ФОТО)


День Європи для гребінчан - достатньо молоде свято, вважається всенародним і символізує Європейські прагнення населення нашого міста


17 травня Гребінківщина відмітила День Європи  

День Європи це - свято єдності в Європі і щорічно відзначається у Гребінці. 

Це свято в Україні відзначається в третю суботу травня. Його жителі України відмічають як день загальних цінностей, загальної історії усіх націй континенту.

День Європи для гребінчан - достатньо молоде свято, вважається всенародним і символізує Європейські прагнення населення нашого міста.

До Гребінки на це свято, яке відбулося 17 травня 2013 року в районному Будинку культури, завітав почесний працівник Національного телебачення України, заслужений журналіст, спортивний коментатор - Сергій Степанович Савелій, привізши із собою позолочену копію олімпійського факелу - відзнаку Міжнародної асоціації спортивної преси (АІРS) започатковану у 2012 році на XXX Олімпійських іграх у Лондоні.

Ця висока нагорода призначена для журналістів і фотографів, які висвітлювали події 10 і більше Олімпіад. У світі лише 100 володарів такої нагороди, саме стільки зразків було виготовлено для першої церемонії вручення. Першим і єдиним серед українців нагороду отримав саме Сергій Степанович Савелій.

Саме у супроводі його голосу з 1994 року українські вболівальники дивилися Олімпійські ігри з Ліллехамеру, Японії, США, Австралії, Китаю та інших країн.

У 2012-ому Сергій Савелій брав участь у висвітленні своєї десятої олімпіади.

Присутнім школярам гребінківських загальноосвітніх шкіл, Сергій Степанович розповів про географію, культуру, історію найбільших міст держав - членів ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Гребінці боротимуться з СНІДом футбольними матчами та просвітницькими заходами

Україна - єдина держава не член ЄС, в якому на державному рівні відзначається День Європи.
































Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1332
Категорія: Новини Гребінки
Теги: День Європи, Гребінка, Сергій Савелій




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ