Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.06.2011

Якщо педагог молодий і талановитий



Якщо педагог молодий і талановитий

Були часи, коли професія педагога була шанованою в державі і серед людей. Зараз педагогічна освіта не престижна, та і працювати до школи після закінчення вузу приходять лише декілька молодих спеціалістів.

А колективу Гребінківської середньої школи № 2 пощастило, адже серед педагогів з'явився молодий та талановитий вчитель фізкультури.

За перший рік роботи Захар Валерійович Куцевол зарекомендував себе як працьовитий та старанний педагог, який з першого уроку знайшов підхід до дітей та зацікавив їх своїм предметом. Директор школи, Тамара Віталіївна Кулікова, зразу відмітила у молодого спеціаліста професійні навички, вміння спілкуватися з людьми та великий ентузіазм до роботи.

І результат не забарився - школа №2 міста посіла III загальнокомандне місце за результатами всіх змагань протягом цього навчального року серед шкіл району.

Захар Валерійович дуже вболіває за розвиток фізкультури у школі та займається пропагандою здорового способу життя. Адже сам ще другокласником почав займатися у гандбольній секції при ДЮСШа у Сергія Петровича Плішакова. А зараз разом з тренером продовжуютьграти у гандбол у міській команд ветеранів.

Навчаючись у гімназії, Захар Валерійович більше полюбляв командні види спорту, захоплювався футболом та гандболом. І досі кумирами - спортсменами для нього є Андрій Шевченкота Сергій Бубка.

Однозначно юнак знав, що своє майбутнє він пов'яже зі спортом. Ще у 6 класі Захара запросили продовжити навчання у спортивному інтернаті.

Та тоді батьки не погодилися відпускати сина так далеко. А ось уже у випускному класі на зональних змаганнях у Зінькові Захара Куцевола помітив тренер гандбольного клубу "Динамо" Олексій Петрович Попович. Він тренував юнаків, які навчалися у Полтавському педагогічному інституті. Тому, не вагаючись, Захар обрав для навчання вуз, де була можливість тренуватися з сильними гандболістами.

У склад і команди "Динамо" Захар Куцевол отримав медаль - за 1 місце у Мжнародному турнірі а гандболу, що відбувався у 2005 році у Полтаві. Другий тренер, Володимир Іванович Савченко, теж навчив юнаків тонкощам гри, відшліфував навички гандболістів.

Після закінчення вузу Захар Куцевол відслужив у лавах армії, у 101 окремій бригаді охорони Генерального штабу Збройних Сил України.

Повернувшись до рідного міста, він розпочав у листопаді 2010 року свій трудовий шлях у школі № 2. Добрим словом згадує Захар Валерійович уроки фізкультури вчителів гімназії Валерія Івановича Могили, Наталії Василівни Чернявської, запозичує різні методи та комплекси вправ, що колись бачив на їхніх уроках.

Вчитель з гордістю розповідає про здобутки своїх учнів. Цьогорічні випускники Олександр Павловський, Наталія Гапоненко показали високі результати, стали призерами обласних змагань.

Десятикласник Андрій Коновапов має неабиякі спринтерські здібності, які потрібно розвивати. Цим і займається Захар Валерійович. Педагогічний колектив щороку прагне зміцнити матеріальну базу школи, щоб діти мали змогу всебічно розвиватися. А для уроків фізкультури, як повітря, необхідний інвентар.

Вчитель пишається тим, що в школі вистачає м'ячів: 2 футбольних, 2 волейбольних та 4 гандбольних. Колишні випускники школи та спонсори допомагають дітям вирішувати матеріальні проблеми.

А влітку, коли у дітей розпочалися канікули, вчитель теж не гає часу дарма. На спортивному майданчику школи фарбуються ворота та інший інвентар, проводиться розмітка поля. Школярі, що відпрацьовують практику, допомагають вчителям.

У планах Захара Ваперійовичаі ремонт гімнастичного приладдя. Не зважаючина недостатнє фінансування освіти, вчителі вже давно, навчилися своїми силами та стараннями готувати школу до нового навчального року.

Напередодні Дня молоді ми щиро вітаємо Захара Валерійовичата його колег, зичимо щасливої долі, успіхів на педагогічній ниві та спортивних перемог вихованців!




Захар Валерійович Куцевол на спортивному майданчику школи №2
проводить ранкову зарядку з учнями, під час літніх канікул у відпочинковому таборі





Учні школи №2, під час літніх канікул у відпочинковому таборі





Учні школи №2, під час літніх канікул у відпочинковому таборі




Учні школи №2, під час літніх канікул у відпочинковому таборі




Учні школи №2, під час літніх канікул у відпочинковому таборі





Газета "Гребінчин край",
Наталія СТЕЦЕНКО,
Фото  Ігоря СЛІПАКА



Схожі матеріали:
👁 1969
Категорія: Новини Гребінки
Теги: талановитий. школа №2, Змагання, Фізкультурник, Молодий, педагог, інвертар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ