Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.04.2012

В Полтавській області непрацездатних і працюючих майже порівну



В Полтавській області непрацездатних і працюючих майже порівну

На одного працюючого в Полтавській області припадає один пенсіонер. Таким чином співвідношення працездатного та непрацездатного населення - один до одного, повідомляє начальник головного управління пенсійного фонду України в Полтавській області Валерій Руденко.

Єдине джерело для оплати пенсії - фонд оплати праці. У той же час середня заробітна плата в області складає 2600 гривень. Якщо вирахувати усі необхідні внески до пенсійного фонду, середня пенсія від цієї зарплатні складатиме 900 гривень.

Але фактично середня пенсія на Полтавщині більша на 260 грн. Різницю покривають державними дотаціями. На Полтавщині дотаційні надбавки до пенсії складають 22 відсотка.

-    Область не може себе повністю забезпечити пенсійним бюджетом, - зауважує Валерій Руденко. - Ми маємо дефіцит. Якщо бути об'єктивними, слід погодитися, що рівень пенсійного забезпечення не задовольняє громадян.

Жінок-пенсіонерок на Полтавщині 67 відсотків, а чоловіків - 33. Тобто жінок вдвічі більше, ніж чоловіків. Причому у жінок пенсія менша - 1052 гривні, а у чоловіків-1394.

-    Чоловіки заробляють більшу пенсію через те, що вони мають довший робочий стаж, - пояснює Валерій Руденко. - Жінки до останнього часу йшли на п'ять років раніше на пенсію. Чоловіки виходять пізніше-у 60 років. Відповідно відсоток відрахувань у них більший.

У цьому році планується кілька етапів перерахунку пенсій. Усі вони будуть автоматичними, тобто пенсіонерам не потрібно буде звертатися із заявою, вистоювати в чергах і тому подібне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавщина - молочний край України


- З першого квітня цього року будуть виплачуватися перераховані пенсії непрацездатних громадян, - запевняє Валерій Руденко. - У зв'язку із підвищенням базового прожиткового мінімуму для непрацездатної людини, зросте і пенсія. Мінімум став більшим на 16 гривень - з 822 до 838 грн.

Це не означає, що кожен пенсіонер отримає по 16 гривень, ту різницю, якої не вистачає до прожиткового мінімуму. У кого, наприклад, пенсія 830 гривень - отримає 8. Тобто застосовується суто індивідуальний підхід. Пенсії підвищаться тільки у непрацюючих пенсіонерів.

Також підвищаться й інші виплати, які базуються на прожитковому мінімумі: доплата до пенсії за понаднормовий стаж роботи, яка також буде різною, надбавки інвалідам війни, учасникам бойових дій, вдовам військовослужбовців, чорнобильцям, інвалідам і дітям війни та іншим незахищеним верствам населення.

Також очікується чергове зростання пенсійних виплат для переважної більшості пенсіонерів ще у травні. У першу чергу більше отримають ті, хто вийшов на заслужений відпочинок до 2008 року, тому що рівень пенсій цих громадян є нижчим ніж у тих, хто вийшов після 2008 року.

Пенсія може стати більшою до 150 гривень. Але знову ж таки з урахуванням трудового стажу. Можливі зростання пенсій також у липні, жовтні та грудні цього року.


Схожі матеріали:
👁 1537
Категорія: Полтавщина
Теги: пенсія, Непрацюючі, гроші, Полтавська область, пенсіонер. виплати




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ