Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.06.2012

Якого майбутнього найближчим часом очікувати локомотивному депо Гребінка?



Якого майбутнього найближчим часом очікувати локомотивному депо Гребінка?

Місяць тому, читачам газети "Магістраль", у черговий раз запропонували у рамках проекту "Народний журналіст" самостійно проінтерв'ювати керівництво залізничного транспорту України.

Через газету ставилися питання, які цікавлять читачів.

Усі вони були передані особисто першому заступникові Генерального директора Укрзалізниці Сергію Болоболіну.

Він з усіма запитаннями ознайомився, дав відповідні доручення Головним управлінням Укрзалізниці, щоб їх фахівці розібралися в ситуації і підготували предметні і конкретні відповіді.

Сьогодні керівництво Укрзалізниці дає відповіді, зокрема голові профкому ВПЛДГ локомотивного депо Гребінка на слідуючі запитання:

 - Якого майбутнього найближчим часом очікувати локомотивному депо Гребінка ПЗ в цілому, при відміні вантажного руху на дільниці Дарниця—Ромодан—Полтава для створення коридору зі швидкісного руху? У яких подальших і конкретних напрямках роботи будуть задіяні працівники дільниці експлуатації та ремонту цього підприємства, щоб не бути зайвими та ліквідованими?


- На 1 травня поточного року відрядження локомотивних бригад депо Гребінка відмінено. Локомотивні бригади по депо налічують 212 чоловік, із них робота в KMC — 24 чол., робота з вантажними поїздами — 20 чол., робота на маневрах — 46 чол., робота в господарському русі — 20 чол., робота в цеху експлуатації Прилуки — 38 чол., в цеху експлуатації Ромодан — 20 чол., на екіпіровці — 16 чол., при депо 4 чол., відпустка — 16 чол., на лікарняному — 8 чол.

У зв’язку з проведенням колійних робіт на дільниці Гребінка—Ромодан—Полтава ухвалено рішення про виділення додатково чотирьох тепловозів для ремонту посадочних платформ та вивантаження фракції.

- Коли нарешті на галузевому рівні буде вирішене питання та вжито фактичних заходів для здійснення належної оплати праці працівникам локомотивних бригад, що працюють у складі КМС, при їх довготривалому перебуванні в інших підрозділах на відстані 150—350 км від основного місця роботи і проживання для забезпечення виконання ремонтних і відновлювальних робіт у різних місцях залізниці?

- Якщо робота виконується в межах дільниць обслуговування, то працівникам, робота яких постійно проходить у дорозі або має роз’їзний характер, виплачується надбавка в розмірі 50 % добових, встановлених при відрядженнях у межах України за кожну добу перебування в роз’їздах згідно з Положенням «Про порядок і умови відшкодування витрат працівникам залізничного транспорту, робота яких постійно проходить в дорозі або має роз’їзний характер, а також при службових поїздках в межах обслуговуваних дільниць, в тому числі при роз’їздах за межі України», затвердженого наказом Укрзалізниці від 10 червня 2002 р. № 285-Ц.

У випадках, коли робота пов’язана з відривом від постійного місця проживання, робітникам, які здійснюють будівництво, реконструкцію, переозброєння та капітальний ремонт залізничних ліній, мостів, тунелів та інших споруд (в тому числі локомотивним бригадам, які працюють у KMC), згідно з пунктом 2 «Положення про порядок і розміри виплати надбавки працівникам з пересувним характером робіт», затвердженого наказом від 19.08.1997 р. № 206-Ц, може встановлюватися надбавка за пересувний характер роботи в розмірі до 30 % годинної тарифної ставки. Розмір надбавки не має перевищувати добових, передбачених в Україні при відрядженнях.

Крім того, коли не може бути забезпечена щоденна доставка працівників до місця роботи і назад до місця знаходження підприємства, може бути застосований вахтовий метод організації роботи, умови і порядок застосування якого затверджено наказом від 17.05.10 р №341-Ц. Згідно з п. 4.1. даного Положення робітникам виплачується надбавка за вахтовий метод роботи в розмірі 100 % добових, встановлених при відрядженнях у межах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Вільної профспілки локомотивного депо «Гребінка» в проекті інформаційного агентства "ГолосUA" і "Радіо Ера FM"

- Окремо стоїть питання, що потребує письмового роз’яснення спеціалістів щодо порядку правильної і своєчасної виплати добових коштів працівникам галузі, що відряджаються до інших підрозділів, а особливо положень бухгалтерського обліку та його строків, оподаткування, щоб працівники, котрі працюють у відрядженнях, мали змогу стабільно отримувати заробітну плату.


- Відрядженому працівникові перед від’їздом у відрядження видається грошовий аванс у межах суми, визначеної на оплату проїзду, на винаймання житлового приміщення і добові. Після повернення з відрядження працівник забов’язаний до закінчення третього банківського дня, наступного за днем прибуття до місця постійної роботи, подати звіт про використання коштів, наданих на відрядження. Разом зі звітом подається посвідчення про відрядження, оформлене в установленому порядку, і документи в оригіналі, що підтверджують вартість понесених у зв’язку з відрядженням витрат.

Присилайте свої питання до керівництва Укрзалізници на електронну поштову адресу газети [email protected].


Магистраль - всеукраїнська транспортна газета


Схожі матеріали:
👁 2230
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Південна залізниця, Ромодан, Бригада, локомотивне депо Гребінка, ВПЛДГ, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ