Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.07.2012

В Гребінці поширюватимуть ідеї телерантності



В Гребінці поширюватимуть ідеї телерантності

Толерантну поведінку визначають як дії і вчинки людини, які передбачають прийняття і пошану світоглядних уявлень і індивідуальних особливостей інших людей.

Нажаль, певна частина нинішнього покоління української молоді не дуже толерантна.

З точки зору фахівців з соціологі та психології, які проводять різні дослідження в сфері проблем суспільних відносин – частина української молоді недостатньо толерантна, дуже агресивно відноситься до носіїв незвичайної для України культури, представників іншої національності тощо.

Не можна назвати терпимим і все суспільство в цілому. У багатьох випадках відповідальними за формування подібної тенденції стають дорослі люди.

Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» завдяки підтримці Фінського Фонду Місцевого Співробітництва почала реалізацію нового проекту, який покликаний вплинути на вирішення даних проблем.

"Поки дорослі котрий рік думають вводити чи ні в школах факультативно програму «розвитку толерантності в суспільстві», діти, об'єднуючись в угруповання, виходять на вулиці, провокуючи конфлікти з несхожими на них однолітками. Чи не найгірша ситуація складається в молодіжному середовищі невеликих міст і селищ", - говорить Олександр.

Донести до дітей проблему толерантності в суспільстві повинна насамперед сім'я. Наприклад, у Швеції є ціла серія чудових книг «Ми всі схожі», ці книги є в кожній родині, з цього починається виховання дитини.

ЧИАТЙТЕ ТАКОЖ: Молодь Гребінківщини проводить просвітницькі акції за здоровий спосіб життя

Школа - це вихователь, який повинен вчити толерантності з першого класу. Школа сьогодні в основному утворює і вчить, але по ідеї школа повинна ще й виховувати людину, і, на жаль, у нас мало викладачів, які на це здатні.

Тому навчальний рік в Гребінці почнеться саме з навчання для педагогів і оснащення методичними матеріалами «Простір толерантності», планується проведення круглого столу за участі активної молоді.



Адже потрібно вчасно реагувати на кожен тривожний сигнал. Обов'язково повинна бути профілактика різних дискримінаційних проявів. Подолати стереотипи - мета такої просвітницької діяльності.

Доносити проблему толерантності в суспільстві, розвивати цю якість цілком можливо. Нажаль, наше суспільство дуже пасивне, тому роль громадських організацій, роль самої молоді в цьому питанні відіграє велике значення. Адже толерантним бути модно.

Важко не погодитись із тою думкою, що це повинно стати державною політикою, і до тих пір, поки в нашій країні питання толерантності таким не стане, все це - тільки розмови. Ми розпочали впровадження нових напрямків роботи з молоддю, розробили програму «Простір толерантності». Збираємось докласти більше зусиль у боротьбі з нетерпимістю.

Олександр Чепур,
«Гребінчин край»»


Схожі матеріали:
👁 1809
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Полтавська обласна молодіжна громад, навчання, школа, молодь, телерантність, Гребінка




Всього коментарів: 1

0
1 Caroline   (03.11.2012)
I am forever inbdeted to you for this information.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ