Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.09.2012

В Гребінківському районі товариство "ГЯДТ Агро" визнано кращим господарем в Україні



В Гребінківському районі товариство "ГЯДТ Агро" визнано кращим господарем в Україні

Володимир Колечко - механізатор із десятирічним стажем: 

- Коли господарство, в якому працював раніше, розпалося, разом з іншими механізаторами перейшов сюди, у новостворене товариство. У нас, мабуть, найкраща в Гребінківському районі заробітна плата. Маю ще й три паї, всі їх здав сюди. За землю платять добре. Що нам ще потрібно?

Олексій Бослац свою землю здає поки що іншому господарству, а після закінчення терміну оренди теж планує передати її в користування товариству "ГЯДТ Агро". Оскільки, як вважає чоловік, тут краще розраховуються і землю обробляють по-господарському.

Все, як відомо, пізнається в порівнянні. Три роки тому звістку про те, що в їхнє село, Тополеве, Гребінківського району Полтавської області хочуть прийти працювати німці, місцеві селяни сприйняли насторожено. Час, що минув, розвіяв сумніви, переконав селян у тому, що Тетяна й Гельмут Ханк налаштовані й самі працювати, й давати роботу іншим. Нині в господарстві постійно трудиться 25 людей.

Тетяна Ханк, генеральний директор ТОВ "ГЯДТ Агро":

- Саме сучасні технології дають нам можливість вирощувати високі врожаї якісного зерна. Робота нашого господарства - це ще й позитивний приклад для сусідніх сільськогосподарських підприємств: вони можуть бачити, вчитися й так само досягати хороших результатів.

На 2 тис. га товариство, використовуючи інвестиційні кошти за сучасними технологіями вирощує зернові, ріпак, сою, кукурудзу. В нинішньому сезоні, наприклад, на 1 га витратили в середньому 450 доларів. Відповідною має бути й віддача.

Гельмут Ханк, директор інвестиційної компанії "АБФ":
- Ми використовуємо інтенсивний no-till. Ніякого плуга, грунт не перевертаємо, щоб зберегти його структуру й біобаланс.

Цього року вперше висіяли кукурудзу, тепер у планах - вирощувати цю культуру й далі. Кукурудза, якщо порівнювати її з іншими культурами, витримує спеку краще, але є відмінність у сортах. Ми перепробували багато сортів, щоб вибрати найприйнятніші для наших умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тополевому на День села, місцевих селян вітали німці

Районовані сорти, гібриди, сучасна техніка, добрива й оптимальні строки висіву - в тому, що все це в комплексі спрацьовує на результат, переконалися вже й місцеві механізатори.
Іван Пацюкевич, бригадир тракторної бригади:
- Хлопці виконують великий обсяг робіт: 2 тис. га землі обробляють і за два тижні майже все обсівають. Так само і восени - все обробляють в оптимальні терміни.

Тетяна Ханк, генеральний директор ТОВ "ГЯДТ Агро":
- Усе зерно продаємо на території України, працюємо з великими імпортерами, з переробниками. Хоча в планах - і самим виходити на міжнародні ринки.

З пайовиками розрахунки завжди своєчасні та в повному обсязі.
Володимир Добреля, пайовик:
- На пай, хочеш - бери гроші, хочеш - зерно. Кому що треба.

Тетяна Баранюк, голова тополівської сільської ради:
- Люди звертаються до товариства, і товариство не відмовляє, щоб видати їм ще й зерно в рахунок орендної плати.

Допомагає господарство й селу: два роки тому, наприклад, відремонтували дороги на 96 тис. грн та сільський водогін. І в проведенні свят теж завжди беруть участь.

Пропозиція


Схожі матеріали:
👁 2522
Категорія: Новини Гребінки
Теги: німці, Ханк, ГЯДТ Агро, Гребінківський район. Тополеве, генеральний директор




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ