Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.01.2013

5 порад полтавцям, як зберегти красу рук взимку


Взимку руки страждають від перепаду температур, холоду, стають сухими і навіть можуть «вкриватися» зморшками


5 порад полтавцям, як зберегти красу рук взимку

Взимку руки страждають від перепаду температур, холоду, стають сухими і навіть можуть «вкриватися» зморшками. Ми підготувало топ-5 способів економного і дієвого догляду за руками у зимовий період.

За щоденними турботами ми часто забуваємо про те, що слід турбуватися й про свій вигляд. Адже взимку шкірі рук необхідне додаткове очищення, слід уникати надто холодної і надто гарячої води. Остання висушує шкіру рук, а холодна робить їх грубими.

Топ-5 порад, як захистити руки взимку

1. Живильний крем. Щоб уникнути сухості рук та тріщин, слід перед виходом на вулицю використовувати живильний крем. Наносити такий захисний шар треба і протягом дня, навіть якщо ви у приміщенні. Ще один хороший спосіб догляду за руками: нанести живильний крем після того, як трішки змажете пальці рук аромаолією апельсину чи бергамоту.

Поверх можна одягти рукавички, тримати приблизно 30 хвилин. А ще можна залишити руки у рукавичках (можна використовувати рукавички-«пакетики», які продають у фарбах для волосся) на ніч, наприклад, попередньо змастивши руки оливковою олією.

Крем слід наносити так, ніби одягаєте рукавички. фото mavi-cosmetic.com.ua

2. Якщо хочете позбавитися почервоніння рук, що часто трапляються в зимовий період, обирайте креми для рук з екстрактом ромашки або обліпихи. Вони живлять, освітлюють шкіру. А ще дуже добре захищають від подразників (перепаду температури). Крім того, кілька разів на тиждень можна робити ванночки для рук з ромашки.

Для цього треба залити окропом (500 грам) 2 столові ложки сухих квітів рослини (продається у аптеках) і настояти 15 хвилин. Потім процідити і в цьому теплому розчині тримати руки 10-15 хвилин. До речі, можна додати 1-2 каплі аромаолії (будь-якої, яка вам подобається). Дуже добре шкіру рук живить мигдальна та оливкова олія. А для догляду за шкірою рук у зрілому віці корисно використовувати креми з вітамінами  А і Е. Вони відновлюють епідерміс, роблять шкіру еластичною та гладенькою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимой вредно есть апельсины и мандарины – ученые

3. Зимовий пілінг для рук теж необхідний. Але не варто «махати на процедуру руками», мовляв, і так турбот чимало, нема часу займатися такими дрібницями! Насправді ж зробити пілінг та повернути (чи зберегти) красу рук дуже просто. Зробити це можна навіть вдома, без салонних процедур. Візьміть подрібнені (у блендері чи на кавомолці) сухі кірки апельсину чи мандарину, столові ложку перемеленої кави, дрібку кориці, додайте 1-2 краплі ефірної олії апельсину.

Ретельно перемішайте суміш і нанесіть такий домашній скраб на шкіру рук, розтираючи її приблизно 5 хвили (а потім можна залишити на руках хвилин на 10). Скраб зробить руки шовковистими, ніжними на дотик, поверне блиск здоровий нігтям. А поки на руках «відновлюючи суміш», можна спокійно посидіти, послухати улюблену музику чи почитати книжку. Адже ви варті того, щоб приділити для себе хоча б 20 хвилин, навіть якщо з іншої кімнати ваша родина нагадує про те, що час готувати обід.

4. Мити посуд бажано у рукавичках. Купити такі можна у будь-якому магазині косметики. Використовувати краще ті, що на бавовняній основі.

5. Знайти косметику для рук ви можете на власній кухні, для цього не обовʼязково купувати дорогі креми чи інші засоби догляду. Маски змивати треба теплою водою, а потім нанести живильний крем.

Поживна маска для рук

Шкіра на руках стане після такої маски ніжною та м'якою. Потрібно до однієї з половиною столової ложки перемелених вівсяних пластівців додати столову ложку гарячої води, по одній чайній ложці соку лимона і гліцерину, а також столову ложку оливкової олії. Суміш перемішати до однорідності і нанести на руки на 15-20 хвилин.

Нічна маска для рук


Змажте руки касторовою олією, одягніть бавовняні рукавички і залиште маску до ранку.  До касторової олії можна кілька крапель ефірної олії м'яти, меліси, шавлії (на вибір).

Маска для рук від лущення і почервоніння


Чайну ложку картопляного крохмалю залити склянкою гарячої води, дати суміші настоятися, потім додати ще півлітра теплої води, перелити суміш у невелику посудину і опустити туди руки на 15-25 хвилин.

«Коло»


Схожі матеріали:
👁 1303
Категорія: Здоров'я
Теги: холод, краса, температура, зима, руки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ