Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.04.2013

90-річний ветеран війни і праці з Полтавщини Федір Биков поділився секретами свого довголіття (ВІДЕО)


Від Сталінграду до Берліна пройшов в роки Великої Вітчизняної ветеран війни і праці гребінківець Федір Биков


І в 90 – жить на повну!

Від Сталінграду до Берліна пройшов в роки Великої Вітчизняної  ветеран війни і праці гребінківець Федір Биков. Довелося визволяти юнакові із Читинської області й Україну, яку полюбив всім серцем.

Його бойовий подвиг увінчаний високими  нагородами, серед яких ордени  Червоної Зірки, Червоного Прапора, Олександра Невського, Вітчизняної війни ІІ ступеню.

В післявоєнний час Федір Михайлович обрав професію захисника Вітчизни, служив  в різних куточках Радянського Союзу і за кордоном. Останнє місце служби було на Житомирщині, а звідти понад два десятиліття тому прибув полковник запасу до Гребінки.

Разом із дружиною Мотроною Григорівною виростив, виховав гарними людьми двох дітей –  сина Олександра та дочку Людмилу, які нині вже пенсійного віку, має внуків та  правнуків. У грудні минулого року Федір Биков зустрів знаменний 90-річний ювілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківський хор "Берегиня" відсвяткував свій перший ювілей (ФОТО)

Святкував у широкому сімейному колі, адже сам із багатодітної родини, в якій було десятеро дітей. Цікаво, що семеро з них до сьогодні живі( один з братів загинув на фронтах Великої Вітчизняної).

Федір Биков, найстарший серед братів та сестер, відчуває себе енергійним та бадьорим, тому що знає золоте правило: рух –  це життя. Мозок також повинен бути тренованим, а значить нестаріючим. Тому для нього зарядка читати  книги та пресу, дивитись інформаційні випуски теленовин.  

Фронтовик –  активіст ветеранського руху району, прихильник і пропагандист здорового способу життя. Раніше Биков  щодень долав по 10 кілометрів, нині дещо скоротив дистанцію, але все одно багато рухається, заряджається цілющою енергією дерев, серед яких його улюблене дерево, його ровесниця –  срібляста ялина в парку районного Будинку культури міста Гребінка. Харчування  ветерана збалансоване, здорове.

Віддає перевагу салатам з капусти та червоного буряка, борщу, супам, українському салу з цибулею. Головне –  не переїдати і відчувати легкий голод. Влітку  дідусь клопочеться на дачі в сусідньому селі Слободо-Петрівка , де має 28 соток землі, залюбки займається садівництвом, виноградарством.

Має гарні плоди і в цьому захопленні. Радості та натхнення додають діти , внуки і правнуки, але поки що Федір Михайлович Биков  до них  не збирається, столичне життя його не приваблює та й ще є « порох в порохівницях».



Ветерану війни і праці ,
прихильнику та пропагандисту
здорового способу життя
Федору Бикову присвячується
В здоровім тілі – дух здоровий,
І світ від того кольоровий,
І неповторні відчуття,
Як в юності дає життя.
Енергію стрімкого руху,
Цілющий дар лісного духу,
Натхнення жити і творити,
Любов’ю будні освітити.
Прекрасно, радісно, змістовно
І в 90 – жить на повну,
Запалювати в інших вогник –
Це також ветерана  подвиг!
(Ніна  Третяк, Член НСЖУ)

РТС "Гребінка"


Схожі матеріали:
👁 1243
Категорія: Здоров'я
Теги: ветеран війни, Гребінка, дача, салат, Радянський союз, Федір Биков, орден Червоної Зірки, РТС




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ