Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.04.2013

А у нас на Полтавщині села дуже красиві, тут і ставочок, і зелені гайки, і берізки, і осокори...


Більше мільйона гривень надійшло до бюджету села Ульяновка, що на Гребінківщині


Голова Ульяновської сільської ради: І водогони прокладуть, і будинок культури відремонтувати планують...

У кожного села, як і в людини, своя доля. А у нас на Полтавщині села дуже красиві, тут і ставочок, і зелені гайки, і берізки, і осокори... А над ними синє безкрає небо і яскраве сонячне коло. Для людей, що живуть у селі, воно найкраще, його не можна не любити, не шанувати, не величати.

Таким одним із гарних сіл є Ульяновка. Переживала Ульяновка ті ж негаразди, що й інші села, але люди не опустили руки, підтримували рідне село, як могли. І ось відчувається, що село ніби отримало друге дихання, побачило попереду мету. Ось про це говорить голова Ульяновської сільської ради Сергій Іванович Кальченко.

- За минулий рік надходження до сільського бюджету становили 1 мільйон 312 тисяч гривень, в тому числі власних надходжень 950 тисяч гривень, а також прибутковий податок та плата за землю СТОВ «Ульяновське» та ВАТ «Марс-Україна». Тож ми змогли зробити суттєві кроки, підкріплені коштами, для покращення благоустрою рідного села.

Зроблено капітальний ремонт дитячого садочка «Берізка» за 330 тисяч гривень, прокладено 2,3 км водогонів по Ульяновці і під'єднано 24 житлових будинки до водогону. Виготовлена проектна документація на реконструкцію опалення сільського «вогника культури». А в жовтні минулого року сільська рада нарешті купила автомобіль «ВАЗ», раніше використовували лише один транспорт - велосипед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен лічильник повинен бути повірений

Ми маємо в цьому році так званих вільних залишків 340 тисяч гривень, плануємо отримати і податків не менше, ніж у минулому році. Тому будемо все розпочате продовжувати у цьому році. Завершуватимемо реконструкцію водогонів по Ульяновці (2 км), і розпочнемо їх реконструкцію в Жовтневому (2 км), продовжимо капітальний ремонт дитячого садочка.

Завідуюча дитсадком вже планує, які рухливі ігри буде проводити з малюками на новому дитячому майданчику, який встановимо на подвір'ї  садочка, а подвір'я обнесемо сучасною огорожею, адже на сьогодні наш дитсадок відвідує 32 дітей.

У Жовтневому заплановано зробити в цьому році капітальний ремонт ФАПу: автономне опалення, утеплення. Між іншим, котел для опалення встановлюємо такий, що працює на дровах, виготовлений за новими, енергозберігаючими технологіями, він дуже економний. Таким же котлом, тільки більшої потужності, буде опалюватися зал будинку культури.

Будемо міняти у приміщенні будинку культури вікна, двері на пластикові, а коли приміщення прогріється, продовжимо ремонт. У планах установка тенісного стола, тренажерів, хочемо залучити молодь, пожвавити культурне життя.

Ось такі у нас досягнення, такі плани. Треба жити, треба працювати.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1811
Категорія: Полтавщина
Теги: ФАП, ставочок, Гребінківщина, Ульяновка, СТОВ, автономне опалення, Полтавщина, село, утеплення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ