Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.11.2011

Аналіз захворюваності гострими кишковими інфекціями в Гребінківському районі



Аналіз захворюваності гострими кишковими інфекціями в Гребінківському районі

За 9 місяців 2011 р. в Гребінківському районі зареєстровано 5 вип. ГКІ, показ. 21,1 на 100 тис. населення, зниження в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 54,5 %. Показник захворюваності нижче Полтавського обласного показника на 89% (обласний показник 191,3 на 100 тис. населення). Випадків дизентерії за 9 міс. 2011 і 2010 р. не зареєстровано.

Випадків захворювання на сальмонельоз за 9 міс. 2011 р. не зареєстровано , за аналогічний період минулого року зареєстровано 1 випадок (4,2 на 100 тис. населення).

Серед дитячого населення зареєстровано 2 вип. ГКІ, показник 4,8 на 100 тис. дитячого населення. Питома вага захворілих дггєй в загальній захворюваності складає 40,0%, всі діти з вікової групи до 1 року.

Захворюваність на ГКІ серед організованих дітей, школярів не реєструвалась, спалахи та групові захворювання в організованих колективах не зареєстровані.

Сільське населення складає 80 % від захворілих (4 чол.), міське - 20% (1чол.). Захворюваність реєструвалась в с. Короваї -  2 випадки, с.Тарасівка, с. Майорщина, м. Гребінка - по 1 випадку.

В осередках ГКІ бактеріологічно обстежено 9 контактних осіб, хворих ГКІ не виявлено. Етіологічно розшифровано 3 випадки захворювань— 60,0%.

Шляхи передачі встановлені в 60 % випадків ГКІ, із них:

   -харчовий -100,0%;

Не встановлені шляхи передачі в 40,0 % випадків. Із факторів передачі переважають овочі і фрукти -66,7%, молокопродукти -33,3%. Баклабораторією райСЕС досліджено 280 проб харчових продуктів, відхилення по бакпоказниках складає-1,4%.

Бакдосліджено змивів з предметів зовнішнього середовища в вогнищах - 58. Досліджено 5 проб питної води з вогнищ, відхилень —не було. БакДосліджено проб питної води централізованого та децентралізованого водопостачання - 286, відхилень по бакпоказникам - не було.

Головний державний санітарний лікар
Гребінківського району,
«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1025
Категорія: Новини Гребінки
Теги: сальмонельоз, ГКІ, гострі кишкові інфекції, бактеріологічне обстеження




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ