Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.12.2010

Автомобілям з областей хочуть заборонити пересування по Києву



Автомобілям з областей хочуть заборонити пересування по Києву

Київська влада має намір заборонити в'їзд і пересування по місту автомобілям з регіональними номерами. Таким чином у столиці збираються боротися з пробками.

Власники авто, чий номер починається з літер АА (київські номери), можуть їздити нормально. Нововведення зачепить тих, у кого на номерах написано АІ (Київська область) та інші буквені позначення.

Передбачається, що, в'їхавши в місто, приїжджі мають залишити машини на будь-якому з семи "уловлюючих" паркінгів, розташованих на всіх стратегічних напрямах, і пересісти в громадський транспорт.

Перший паркінг на Святошині почнуть будувати вже в новому році. Стоянки будуть розраховані приблизно на тисячу авто, повідомляє ТСН.

"З 2011 року проект втілиться в життя! КМДА вже розпорядилася про 7 ділянок", - заявила заступник директора КП "Київтранспарксервіс" Ірина Догадаєва.

При в'їзді до міста або біля метро встановлять покажчики, що рекламують зручні стоянки і показують, як до них проїхати. Поруч збираються будувати ТРЦ і супермаркети. А щоб остаточно схилити автомобілістів до нової системи, їм запропонують знижки на громадський транспорт. Наскільки дешевше для іногородніх стануть метро і маршрутки, поки вирішується. Також ініціаторам поки складно назвати ціну паркомісця. Але в "Київтранспарксервісі" кажуть: якщо розцінки відлякають водіїв, ціну знизять.

Про санкції для приїжджих, які не захочуть залишати свої машини, поки не йдеться. Догадаєва запевняє, що вони розраховуватимуть на свідомість водіїв, а також спробують зробити все так, щоб люди самі хотіли користуватися новою системою.

Нагадаємо, 22 січня 2009 року Київська міськрада ввела плату за в'їзд на територію столиці не зареєстрованих у місті, тобто транзитних автомобілів. Плата була скасована в квітні 2009 року на вимогу прокуратури Києва.

Схожі матеріали:
👁 1137
Категорія: Суспільство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ