Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.03.2015

Автостанції Полтавщини самі шукають кошти на своє утримання


За місяць після закриття автостанцій в Полтавській області лише дві відновили свою роботу


Автостанції Полтавщини самі шукають кошти на своє утриманняЗа місяць після закриття автостанцій в Полтавській області лише дві відновили свою роботу. Для того, щоб повернути працівників на робочі місця, а в пасажирів було де сховатися від дощу, морозу чи спеки автостанція має знайти усього дві тисячі гривень на місяць. Однак і ці кошти виявилися проблемою для районних бюджетів
 
Зуміли відшукати 24 тисячі гривень на рік у Чорнухах та Опішні. Найголовніша проблема полягає у нелегальних перевізниках, пояснив Директор ТДВ «Полтаваавтотранс» Сергій Бутко.

У Чорнухах знайшла кошти райдержадміністрація. Вона вирішила це питання дуже оперативно. Тим паче, що для того, аби автостанція працювала, не треба великих грошей, йдеться про дві тисячі гривень на місяць, тобто 24 тисячі гривень на рік. Вирішуємо питання про відкриття автостанції в Чутовому. Решетилівка, Покровська Багачка, Білоцерківка закриті давно. У Гребінці, Нехворощі і Червонозаводському автостанції не працюють із кінця січня.

Ці автостанції позавдавали великих збитків. Я казав їм, щоб знайшли якісь кошти, і ми відкриємо автостанції без проблем. От вони й шукають гроші по сьогодні. Але найголовніша проблема – в нелегальних перевізниках. На сьогоднішній день на 600 легальних одиниць транспорту, що виїжджають з автостанцій, 300 їдуть нелегально. Ми платимо податки в державу, а вони кладуть гроші до кишені. То скажіть, чи матиме яка автостанція прибуток?

 Працівниці Гребінківської автостанції розповіли, що піти з роботи їх змусили за згодою сторін. А про те, що звільняють, попередили за тиждень до звільнення. За що тепер жити, і чи розрахуються з ними за останній робочий тиждень, вони не знають донині. Звільнений касир Гребінківської автостанції Ніна Карбань пропрацювала на цій посаді 12 років і тепер вимушена шукати нову роботу у містечку, де з робочими місцями і так дуже сутужно.

 Навіть якщо автостанцію й відкриють, то навряд чи мене попросять назад через усі ці коментарі, – додає жінка. Але наголошує, що терпіти і мовчати теж несила, бо годувати родину треба щодня.

 Нас попросили піти за згодою сторін. Знаю, що краще було б не погоджуватися, але й упиратися нам не було ніякого сенсу. Безробітними ми стали 6 лютого, а про те, що нас звільняють, нам сказали в телефонному режимі 28 січня. Зараз голови сільських рад збирають кошти для того, щоб поновити роботу автостанції. Але з 15 голів здали тільки п’ять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканців Гребінківщини закликають не зривати первоцвіти

Кажуть, що назбирали нам на два місяці роботи. Це просто смішно. Є автостанції набагато збитковіші від нашої, але вони вже вирішили це питання. На нас просто махнули рукою, – зітхає жінка.
 
Нагадаємо, що епопея із закриттям автостанції в Гребінці тягнеться вже не один рік. У 2013 році проблему розв’язати вдалося.

 Минулого року Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ТДВ «Полтаваавтотранс» за зловживання монопольним становищем. Як встановило відділення Антимонопольного комітету, ТДВ «Полтаваавтотранс» продавало квитки автомобільних перевізників пасажирам на міжміських маршрутах за вартістю з урахуванням додаткових 20%, що не відповідає чинному законодавству, а також обраховувало винагороду автостанції за обов’язкові послуги при розрахунках з перевізниками, які здійснюють міжміські пасажирські перевезення, як 10% від суми вартості за тарифом реалізованих квитків з урахуванням додаткових 20%.

Це призвело до ущемлення інтересів суб’єктів господарювання та пасажирів, що було б неможливим за умов існування значної конкуренції на ринку. У січні Директор ТДВ «Полтаваавтотранс» Сергій Бутко прокоментував нашій редакції, що ніяких порушень з боку товариства не було і немає. Але неодноразово програв суди і відтак вимушений закривати автостанції в області.
 

Схожі матеріали:
👁 1756
Категорія: Суспільство
Теги: Решетилівка, Гребінка, Покровська Багачка, автостанція, чутово, Полтаваавтотранс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ