Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.01.2012

Бережіть автомобілі від угону



Бережіть автомобілі від угону

Крадіжка автотранспорту - дуже поширений вид злочину, який спричиняє великі матеріальні, моральні збитки, як окремим громадянам, так і організаціям і підприємствам.

А викрадений транспорт злочинці використовують у власних корисних цілях, для розбійних нападів, крадіжок майна, або взагалі здають автомобіль на запчастини. Це все робиться для того, щоб отримати якийсь прибугок злочинним шляхом.

А коли на перешкоді їм стають працівники міліції, злочинці не зупиняються ні перед чим, створюють авар'йні ситуації, дорожньо - транспортні пригоди з постраждалими, для того щоб уникнути покарання.

Тому всі громадяни, які маютьу власному користуванні автомобілі, а також керівники підприємств і організацій, повинні проводити необхідні заходи, направлені на попередження цього злочину.

Зокрема, декілька важливих порад: коли автомобіль поставили на зупинку, ключ від замка запалення ні в якому разі не залишайте в замку, надійно закривайте стекла дверей, бувають випадки, коли навмисне кидають запалені сірники, або сигарети в салон автомобіля через щілини скла.

Надійно закривайте двері, коли ви поставили автомобільна сигналізацію, або центральний замок. Після цього обійдіть автомобіль і перевірте всі двері, багажник, капот, щоб злочинці бачили що ви до автомобіля дбайливо ставитесь.

В таких випадках злодії будуть вважати, що у вас встановлений не один протиугінний пристрій і викликає сумнів чи уганяти автомобіль, чи ні. Взагалі автомобіль повинен бути обладнаний протиугінним пристроєм.

Статистика говорить, що саморобні пристрої, які б вони прості не були, важче включити та привести в дію мотор, ніж заводські. Адже протиугонні системи заводського виробництва всі стандартні (ми говоримо про середній клас систем) і злочинці вже схему відкриття знають.

Траплялися випадки, коли підчас зупинки автомобіля на червоний сигнал світлофора через незамкнені двері до салону проникали злочинці, і погрожуючи застосуванням фізичної сили та зброї, змушували водія вийти з автомобіля, або їхати в необхідному напрямку.

Як правило, розбійні напади здійснюються вночі, після 24-щдини.Тожніколи не беріть подррозі незнайомих вам людей. Не зупиняйтеся на ніч чи на відпочинок у незнайомому місці, біля лісу, лісопосадок.

Не залишайте цінних речей на видному місці. Цим ви проеокуєте злочинців. Якщрв магнітофон і передня панель не знімається, закрийте його на час відсутності тканиною, листом паперу.

Документи на автомобіль не зберігайте за вітровичком це буде на руку злочинцям. Автомобіль завжди ставте на стоянку, що охороняється. На бензобак купіть кришку з замком щоб було неможливим злити бензин.

Ви вважаєте, що автомобілі викрадають у темних перевулках, ні, більшість автомобілів викрадають там, де велике скупчення автотранспорту. Наприклад, у Києві біля зоопарку, автобазару, великих магазинів.

Шановні власники автотранспорту, бережіть свої автомобілі від викрадення — адже кожен водій вважає, що автомобіль - це його частка. І багато водіїв дають назви своїм автомобілям, тож хай автомобілі завжди залишаються з власником.

Старший Інспектор ВДАІ
Гребінківського РВ



Схожі матеріали:
👁 1829
Категорія: Події
Теги: злочин, Гребінка. Київ, Крадіжка, автомобіль, угон, протиугінний пристрій




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ