Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.04.2012

Безконтрольне перебування дітей на залізниці та нехтування правилами особистої безпеки може призвести до трагічних наслідків



Безконтрольне перебування дітей на залізниці та нехтування правилами особистої безпеки може призвести до трагічних наслідків

Співробітники транспортної міліції постійно вживають заходів щодо недопущення нещасних випадків на об’єктах залізниці відносно неповнолітніх.

Особливої уваги зі сторони правоохоронців це набуває у період шкільних канікул, коли більшість вільного часу неповнолітні надані, як то кажуть, самі собі та проводять його без догляду та опіки батьків і вчителів. На жаль, незважаючи на прийняті заходи, нещасні випадки з дітьми мають місце.

Причиною таких надзвичайних подій, як правило, є власна необережність та безпечність підлітків під час перебування на об’єктах залізниці.

За даними кримінальної міліції у справах дітей Управління МВСУ на Південній залізниці, з початку 2012 року на території оперативного обслуговування сталося два випадки травмування дітей – в обох із них мало місце ураження електричним струмом.

На щастя, обійшлося без летальних випадків.

Перший випадок стався на ст. Гребінка у січні, коли 13- літній підліток перебуваючи на залізничному мосту, вирішив накинути стрічку новорічної прикраси, так званий «дощик», виготовлений з синтетичного матеріалу, на дріт високої напруги, який знаходився під пішохідним мостом.
У результаті цих дій підліток отримав ураження електрострумом.

Ше одна надзвичайна подія сталася нещодавно на ст. Нові Санжари у Полтавській області. Пізно ввечері, перебуваючи разом із товаришами поблизу залізничного вокзалу ст. Нові Санжари, 16-річний хлопець із власного інтересу заліз на зерновоз, у результаті чого отримав ураження електричним струмом високої напруги.

Приятелі потерпілого, почувши вибух та побачивши блискавку, одразу ж побігли кликати дорослих. Коли приїхала карета швидкої допомоги, підліток був у свідомості. На питання, навіщо він туди поліз, відповів, що хотів побачити, що знаходиться на даху вагона. Наразі з численними опіками хлопець перебуває у лікарні.

За словами начальника кримінальної міліції у справах дітей УМВСУ на Південній залізниці підполковника міліції Олександра Колесника, «навіть складно зрозуміти та пояснити, як саме з цим підлітком міг статися нещасний випадок. Адже він навчається в одному з транспортних навчальних закладів, де кожен день навчання починається з того, що учням доводять про наслідки небезпеки, яка може виникнути на будь-якому виді транспорту».

Тож, основні зусилля міліціонери-транспортники, у тому числі й співробітники підрозділів кримінальної міліції у справах дітей, спрямовують на забезпечення безпеки дітей під час перебування на об’єктах залізничного транспорту, попередження скоєння злочинів та правопорушень серед неповнолітніх та відносно них, профілактику бездоглядності, інших негативних явищ.

Тільки за період проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Канікули», що проходили в період з 23 березня по 4 квітня поточного року, на території оперативного обслуговування Управління МВС України на ПЗ з об’єктів залізниці було виявлено 14 неповнолітніх правопорушників, з яких: 4 – за підозрою скоєння злочинів, 3 – за скоєння адміністративних правопорушень, 7 – дітей віком до 16 років, які перебували без догляду, за самовільне залишення місць мешкання. Всі 14 неповнолітніх були передані батькам.

Працівниками кримінальної міліції у справах дітей та міліції громадської безпеки відпрацьовано 42 потяги, якими слідували до місць відпочинку та у зворотному напрямку 56 груп загальною кількістю 1916 дітей. Порушень громадського порядку та випадків дитячого травматизму під час слідування дітей до місць відпочинку та в зворотному напрямку – не допущено.

За словами Олександра Колесника, аналіз випадків травмувань неповнолітніх на об’єктах залізниці свідчить про те, що, як правило, їхньої причиною є нехтування правилами особистої безпеки при знаходженні на об’єктах залізниці, бездоглядність дітей, відсутність будь-якого контролю за ними з боку батьків або навчальних закладів.

Правоохоронці вкотре наголошують, що найчастіше до залізничних травмувань призводить саме людський чинник. Тому міліціонери звертаються до громадян, зокрема до батьків, з переконливим проханням не порушувати елементарних правил власної безпеки на об’єктах залізниці та не залишати своїх дітей без належної уваги.

Завжди слід пам’ятати, що залізниця є джерелом підвищеної небезпеки! Батьки повинні більше часу приділяли своїм дітям та завжди знати, де саме і з ким вони знаходяться в даний час. Це допоможе уникнути нещасних випадків та інших негараздів.

СЗГ УМВС України на Пiвденнiй залiзницi


Схожі матеріали:
👁 1288
Категорія: Полтавщина
Теги: колесник, кримінальна міліція, злочин, Канікули, Нові санжари, ст. Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ