Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.04.2016

Бюрократію у Пирятині долають за допомогою прозорого офісу


У єдиному Центрі надання муніципальних послуг пирятинці отримують безоплатну юридичну та правову допомогу, різноманітні довідки


Бюрократію у Пирятині долають за допомогою прозорого офісу У єдиному Центрі надання муніципальних послуг пирятинці отримують безоплатну юридичну та правову допомогу, різноманітні довідки, послуги земельника та міграційної служби, а пенсіонери ще й вчаться користуватися Інтернетом.

Пирятинський центр надання муніципальних послуг працює з осені минулого року, згідно затвердженого переліку надає громаді понад  50 муніципальних послуг, а з початку квітня цього року переймає на себе ще й повноваження міграційної служби, розповіла керуюча справами виконавчого комітету Пирятинської міської ради Лариса Кочур.

- З 1 квітня у нас працює спеціаліст із питань приписки і виписки громадян, а  з 4-го квітня ми вже ведемо реєстр громади.  До нас ідуть люди з усіх тих питань, які надає наша міська рада. Тут працює спеціаліст із земельних питань. Земельні довідки у нас видають по вівторках і п’ятницях з 9.00 до 12.00, але якщо є нагальна потреба, то людина може отримати таку довідку в зручний для неї час.

Також працює спеціаліст із правових питань, надає безоплатну правову допомогу, це може бути юридична консультація чи допомога в оформленні документів. Також беремо на себе повноваження реєстрації бізнесу, нерухомості та надання витягів із державного ГЕО кадастру. Маємо інформаційні дошки, де докладно розписано про усі послуги, які ми надаємо людям, зразки заяв на отримання послуг. Інформаційна карта, де роз’яснено на підставі чого ми просимо надати той чи інший документ, про терміни надання послуги, і в разі, якщо послуга надана неякісно — інформація  про те, куди людина може звернутися з цього приводу. Також в центрі працює інфо-кіоск з доступом до Інтернету.  На сторінці міської ради відвідувачі можуть  дізнаватися новини, стежити за діяльністю виконкому,  знайомитися з проектами, питаннями, що виносяться на найближчі сесії міськради, та прийнятими рішеннями. Крім того, беруть участь в інтерактивних опитуваннях. За результатами такого на сьогодні задоволених роботою нового центру надання муніципальних послуг серед пирятинців, які взяли участь в опитуванні, понад 70%, каже Лариса Кочур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пирятині розпочато ремонт доріг із застосуванням технології механізованого фрезерування

- Людей, які звертаються за довідками та нашими послугами менше не стало, просто зникли довжелезні черги. У середньому за день ми обслуговуємо від 30 до 60 осіб. Ми працюємо тепер як прозорий офіс. За прийом вхідної та вихідної кореспонденції відповідає один працівник. Людям тепер не потрібно бігати кабінетами і під кожним висиджувати черги, марнуючи час. Також дуже спростилася робота самих працівників, у кожного своя функція, і ми самі зацікавлені в тому, щоб якомога оперативніше надавати послуги. Спростилися й процедури надання довідок, раніше більшість їх писалися вручну, то зараз фактично все в електронному вигляді, це економія і нервів, і часу. На видачу одної довідки витрачаємо до півтори хвилини часу.

На сьогодні до пирятинського центру надання муніципальних послуг  звертаються жителі всієї об’єднаної пирятинської міської громади, а вже з травня цього року, після виборів старост, мешканці Калинового Мосту та Олександрівки отримуватимуть всі необхідні муніципальні послуги за місцем проживання, і людям не потрібно буде їздити за довідками до Пирятина.

Крім того, уже в найближчому майбутньому центр надаватиме додатково ще й близько 60­ти адміністративних послуг (окрім функцій колишнього МРЕО, сервісний центр МВС у Пирятині працює окремо). За словами начальника відділу муніципальних послуг та правових питань виконавчого комітету Пирятинської міської ради Людмили Коваль, такий єдиний центр із широким спектром роботи значно спростить життя усій громаді, а поки доводиться нарощувати певні бази даних та боротися з існуючими тимчасовими недоліками в роботі.

- Найчастіше люди приходять за довідками про склад сім’ї. Так от на державному рівні поки немає адресної бази даних, і ми просимо людей, які проживають у приватних будинках, заводити домові книги, хоча на державному рівні вони скасовані. Без них ми не можемо відслідковувати міграцію людей, а довідка про склад сім’ї основна для отримання субсидії. Ця проблема тимчасова, згодом ми матимемо свою власну адресну базу громади. Та сама проблема з цими довідками і з переселенцями. У них є тимчасове посвідчення, немає контрактів з людьми, в яких вони проживають, то ми виходимо із ситуації з допомогою безкоштовного заключення контрактів, господарі будинків приходять і засвідчують проживання у себе таких родин. Проте, це лише тимчасові недоліки в роботі, на сьогодні вже можна сказати, що реформи відчуваються в позитивному ключі.

Схожі матеріали:
👁 1140
Категорія: Полтавщина
Теги: послуги, пирятин, єдиний Центрі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ