Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.09.2018

Браконьєрів за два тижні вісім разів спіймали на гарячому на території Сулинської затоки, — Полтавський рибпатруль


Поблизу с. Кліщенці Чорнобаївського району Черкаської області виявили сім безхазяйних сіток загальною довжиною 350 метрів з рибою


Браконьєрів за два тижні вісім разів спіймали на гарячому на території Сулинської затоки, — Полтавський рибпатрульПротягом двох тижнів інспектори виявили вісім порушень під час проведення рейду на території Кременчуцького водосховища в Сулинській затоці. Начальниця Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області розповіла про порушення та наслідки для браконьєрів.

За два тижні інспектори Полтавського рибоохоронного патруля при проведенні рибоохоронного рейду на території Кременчуцького водосховища в Сулинській затоці Ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський» виявили вісім порушень.

— У період роботи інспекторів з 18 по 31 серпня всього нарахували збитків за таксами на 3396 грн. Коли ж підсумувати всі випадки порушень, то незаконно добутої риби — 141 кг. За цими фактами вилучили 23 заборонених знарядь лову, а саме: сітки мисинові, — поділилась очільниця Полтавського рибоохоронного патруля Оксана Кулинич.

Як приклад, 18 серпня поблизу с. Святилівка Глобинського району інспектори виявили чотири грубих порушень Правил рибальства. Мешканці даного району чотирма сітками мисиновими виловили 19 кг риби за видами: лящ – 3 екз., карась сріблястий – 37 екз., плітка 2 екз. Так, склали адміністративний протокол за ч.4 ст.85 КУпАП та нарахували збитки завдані рибному господарству в сумі 2313 грн. Матеріали направили до суду для прийняття рішення згідно чинного законодавства.

Через кілька днів, 23 серпня, поблизу с. Липове Глобинського району близько п’ятої години ранку рейдова група інспекторів патруля виявила факт грубого порушення Правил рибальства. Порушник-рибалка за допомогою мисинової сітки виловив риби вагою 3 кг за видами: лящ - 1 екз., карась сріблястий – 6 екз. Збитки, завдані водним біоресурсам, склали 481 грн. Матеріали також направили до суду для притягнення до адміністративної відповідальності.

Окрім того, 29 серпня поблизу с. Кліщенці Чорнобаївського району Черкаської області виявили сім безхазяйних сіток загальною довжиною 350 метрів з рибою за видами: карась сріблястий – 38 кг, сазан –8 кг, лящ – 12 кг. Загальна вага водних біоресурсів становить 58 кг.  

— Також на даній території 31 серпня близько дев’ятої години ранку при проведенні рибоохоронної роботи з води вилучили вісім безхазяйних сіток з рибою загальною вагою 55 кг.А саме: сазан –5 кг, карась сріблястий – 35 кг, лящ – 15 кг. Довжина цих сіток становить 400 метрів, — прокоментувала Оксана Кулинич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пирятині відбувся воркшоп „Зелене світло для велоруху в громадах“

Дану рибу конфіскували та здали до рибоприймального пункту.

Оскільки інспектори Полтавського рибпатруля часто фіксують грубі порушення Правил рибальства, нагадаємо:Оксана Кулинич розповідала про покарання за них.Незаконний видобуток біоресурсів, який заподіяв істотну шкоду державі, використання електровудочки, сітних, вибухових чи отруйних знарядь лову тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

Полтавський рибпатруль
 

Стаття 249 КК України це штраф від 1700 до 3400 гривень або обмеження волі на строк до 3-х років, з конфіскацією знарядь, видобутого, транспортних засобів.

У разі повторного порушення передбачена друга частина Статті 249. Це штраф від 3400 до 6800 грн, обмеження свободи до 3-х років або позбавлення волі на той самий строк. Таких порушників також чекає конфіскація знарядь лову, засобів пересування і всього незаконно добутого улову.

Додамо, у разі виявлення порушень порушення правил рибальства звертайтеся за телефонами «гарячої лінії»: 096-907-5008 (цілодобово), (0536) 758278 – в робочий час (з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 16:30).
 
Полтавський рибоохоронний патруль


Схожі матеріали:
👁 1244
Категорія: Полтавщина
Теги: лящ, карась, браконьєри, рибпатруль, риба




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ