Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

31.05.2021

Чергове “золото” в творчій скарбниці Гребінки


Сюзанна Елпі здобула перше місце у всеукраїнському вокальному конкурсі


Чергове “золото” в творчій скарбниці ГребінкиПолтавщина багата на творчу молодь, а Гребінківщину можна без перебільшень назвати осередком талантів. Зразковий танцювальний колектив “Забава”, учні та випускники Гребінківської музичної школи, художники, читці, спортсмени здобули чимало перемог у різноманітних конкурсах та змаганнях, від районних до міжнародних. Цього разу “золото” до творчої скарбниці нашого міста поклала Сюзанна Елпі, яка посіла перше місце на Всеукраїнському вокальному конкурса “Ти - супер зірка” у віковій категорії “18+”.

Конкурс “Ти - супер зірка” вже вчетверте відбувся у місті Прилуки. Його засновниця - співачка і педагог з вокалу Анна Ведмідська, серед почесного журі - викладачі і режисери, зокрема, ті, що співпрацювали з такими проєктами, як “Ікс-фактор”, “Україна має талант” тощо. Вік учасників - від 4-х років. Крім вікових категорій, учасників поділено на солістів, творчі колективи, а в окрему категорію винесено учасників з особливими потребами без розподілу за віком. Місця не дублювались (одне місце - один переможець), і нашій Сюзанні вдалося стати супер зіркою у своїй віковій категорії.

Для конкурсу Елпі обрала складну за всіма ознаками пісню The Show Must Go On гурту Queen, яку презентувала як театральний номер з авторською постановкою. За словами співачки, вона ні на що не розраховувала, адже, на відміну від інших учасників, не має навіть базової музичної освіти.
 
“Їхала на інших подивитись, себе показати і заодне перевірити, як “зайде” людям моя міні-вистава для одного актора. Судячи з реакції залу, “зайшла”, і це було найголовніше”, - каже Сюзанна, додаючи, що перше місце було для неї справжньою несподіванкою.

Про це та інше - короткий діалог із нею.

Сюзанно, чому саме ця пісня?

Вона асоціюється у мене з улюбленим вокалістом - Ронні Джеймсом Діо. Сьогодні (30 травня - Grebenka.com) неофіційно відзначається Всесвітній день Діо. В цей день одинадцять років тому світ попрощався з легендою.


Хто підтримав тебе на конкурсі? Хто допомагав у створенні номеру?

Разом зі мною приїхав чоловік, він же й перший опублікував результати у соцмережі. Він також брав участь у створенні образу. Ідея театралізації цілком моя, я придумала цей номер в електричці дорогою з Києва додому. Над вдосконаленням емоційної подачі зі мною працював мій брат, який через роботу не зміг приїхати, але постійно був на зв’язку. Ну, і в якості амулету взяла з собою наше спільне фото з Діо. Не буду приховувати, що відчувала його невидиму присутність.

Ти вважаєш себе супер зіркою?

В житті я звичайна людина, яка їсть, спить, дихає і, пардон, справляє природні потреби. А на сцені - беззаперечно, я супер зірка. Це нормальне відчуття для кожного артиста. Якщо ти не вважаєш себе супер зіркою на сцені, тобі немає сенсу взагалі туди виходити. Але якщо, змінивши сценічне вбрання на повсякденне, ти не відкидаєш відчуття зірковості - краще застрелься, втопись або ще якось самоліквідуйся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З дітьми на море: які країни та з якими вимогами відкриті для туристів у 2021 році

Хто з учасників запам’ятався тобі найбільше?

Настя Сизова з Харкова. Їй дістався Гран-прі, причому цілком заслужено! Були, звісно, інші конкурсанти, варті уваги, але ця дівчина поклала всіх на обидві лопатки, і це в її 14 років. Вона насправді молодчина, і буду чесною - я вболівала за неї. В моїй віковій категорії запам’яталась Юлія Пітенко, яка посіла третє місце. Хоча я була впевнена, що у “18+” переможе саме вона - чудовий голос, чудова техніка, складна пісня. Але… не хочу хизуватись, та в мене єдиної був справжній театральний номер. Можливо, саме це в комплексі з вокальним виконанням і дало такий результат, адже журі оцінює не лише вокальні дані, а і відповідність пісні віку, і образ, і артистизм, і виступ загалом. Зараз самими вокальними даними нікого не здивуєш, потрібне шоу, потрібна драматургія.


Не розчарована, що сама не отримала Гран-прі?

Ні, абсолютно. Настя, повторюсь, отримала його цілком заслужено, а я була б рада навіть третьому місцю, бо не сподівалась ні на що. Тому не повірила своїм вухам, коли мене оголосили лауреатом першого ступеня, і не приховую своєї радості з приводу того, що переміг рок! Цю перемогу я присвячую Ронні Джеймсу Діо. А за Гран-прі я ще повернусь!


 

Твої плани на майбутнє та побажання талановитій молоді?

В планах - продовжувати працювати зі своєю командою Rising, як у студії, так і на концертних майданчиках, реалізовувати наш авторський матеріал. Як показує практика, рок таки живий, і його варто грати! А талановитій молоді я бажаю ніколи не здаватись, вперто працювати над собою, знаходити себе і вірити в себе навіть тоді, коли інші не вірять.

Адміністрація сайту Grebenka.com вітає Сюзанну з “золотом” та бажає і надалі гідно представляти Гребінку на творчих теренах!

Схожі матеріали:
👁 3832
Категорія: Культура
Теги: перше місце, Гребінка, Сюзанна Елпі, вокальний конкурс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ