Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.04.2015

Чи будуть гребінківці отримувати тепло в квартирах від біопалива?


Відбулася зустріч міського голови з представником групи «Е енергія» Ваідасом Повіленасом


Чи будуть гребінківці отримувати тепло в квартирах від біопалива?Це питання не риторичне. Справа втому, що литовці планують реалізувати у Гребінці інвестиційний проект у напрямку модернізації ЖКГ та переходу систем опалення на альтернативні види енергії, зокрема - біопаливо.

Про це розповіли 2 квітня гості, що завітали на зустріч до голови міста Федора Мілевського. Гості, а саме: представник литовської групи "Е енергія" в Україні Ваідас Повіленас, кандидатв почесні консули Республіки Литви Петро Крайсвітній та "керівник ОК ВПТГ "Лубнитеплоенерго" Дмитро Приймак розповіли про програму роботи на Полтавщині та цікавилися умовами можливої роботи у Гребінці.

Перехід на біопаливо дає можливість зменшити затрати і, як наслідок, - знизити вартість тарифів. Адже те, що переживає Україна у газовій сфері, Литва свого часу вже пережила.

Ціна на газ була зависока, тож швидко потрібно було переходити на альтернативні джерела енергії.
Біопаливо стало пріоритетним. Литовці почали розробляти проекти по біокотлах. І сьогодні вже 50% всієї опалювальної системи не залежить від російського газу. Група «E енергія» – це група компаній, яка має  більше 20 років досвіду роботи в області енергетики. Виробляє і подає тепло споживачам центрального теплопостачання; інвестує в котельні і електростанції; проектує і будує котельні на біопаливі і ТЕЦ «під ключ»; виробляє та встановляє котли на біопаливі;  виробляє і продає біопаливо, тощо.

Проект, який пропонується реалізувати у Гребінці, передбачає три напрямки: ЖКГ - енергозбереження в оселях; в бюджетній сфері; роботу з великими підприємствами щодо ефективного використання пари.

Суть проекта: ця компанія виходить на ринок послуг з оперуванням та інвестиціями, створює, модернізує, вкладає кошти, дає тепло. Використовують щепу, все обладнання виробляють самі. Тому здешевлюються складові тарифу-відповідно здешевлюється оплата.

У чому, на погляд гостей, переваги Гребінки? По-перше, відкритість влади, яка йде на співпрацю, по - друге, дві базові котельні у місті, по - третє, сировина знаходиться у радіусі 40 км; по - четверте, є зацікавленість "Лубнитеплоенерго" у співпраці, там планують обстежити котельні, а потім вирішувати.

Ваідас Повіленас  розповів про майбутні проекти на Полтавщині. "По-перше, це заміна звичних котлів на біопаливні. Паливо - тріска. Її можна отримати на місці, її тут вдосталь. По-друге, це модернізація самих домашніх систем.

 Філософія нашої компанії - проекти у вигляді інвестиції. Ми вкладаємо гроші у майбутнє. Інвестуємо весь процес від виробництва обладнання до подачі теплоносія.

 На даний час в Литві - 50% усієї центральної опалювальної системи країни працює на біопаливі чи на схожому паливі. Перехід з газу на біопаливо дав шанс зменшити тарифи для населення, за рахунок здешевлення структури тарифу».

Отож, гості визначили перспективи у Гребінці, як оптимістичні. Будемо чекати наступних кроків у напрямку енергозбереження та здешевлення тарифів на тепло.
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1600
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Проект, литовці, тариф, міський голова, тепло, Гребінка, мілевський




Всього коментарів: 1

0
1 Cat   (09.04.2015)
Дуже добре, що є бажаючі інвестувати в Гребінку! Цікавий і потрібний для міста проект

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ