Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.06.2017

Чи бути опорній школі в Гребінці?


Якщо й говорити про створення даної школи на Гребінківщині, то це може бути лише дві міські: загальноосвітня школа №4 та гімназія


Голова Гребінківської районної ради Валерій ЗінченкоПРАВДА завітала до голови Гребінківської районної ради Валерія Зінченка. Вперше очільник райради поспілкувався з нами, як голова і відповів на запитання, які цікавлять читачів.

- Пане Валерію, які пріоритетні напрями фінансування на 2017?

- Найпершим і найпріоритетнішим напрямом фінансування на 2017 є завершення газифікування с. Григорівка та Стукалівка. Далі, що стосується закладів освіти, продовжити внутрішнє та зовнішнє утеплення, замінити старі вікна на пластикові, відновити покрівлю Слободо-Петрівської ЗОШ І-ІІІ ст. і Почаївської (колишня Ульянівська - авт.) ЗОШ І-ІІІ ст.

Плануємо провести ремонтні роботи дорожнього покриття по вул. Магістральна та дороги напряму Гребінка – Свічковка (виїзд на Черкаси). До речі, що стосується ремонтних робіт дорожнього покриття, то нам дуже допоміг та виділив 500 тис. грн депутат Полтавської обласної ради Микола Шимка.

Ще пріоритетним питанням 2017 є відновлення дитячого садочку у с. Тополеве, утеплення Гребінківської ЗОШ №4 та покрівля Сербинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Водозабезпечення деповського селища. Будівництво нової покрівлі у Гребінківській ЗОШ І-ІІІ ст., реконструкція Сербинівського будинку культури.

- Скільки буде виділено коштів на опалення шкіл району цьогоріч?

- Торік було виділено понад 8 млн грн, але сюди входять не лише школи, а й медичні заклади. На цей рік ця цифра залишається незмінною.

- Яка реакція громади, щодо створення госпітального округу та чи планується скорочення медичних працівників?

- На сьогоднішній день ми маємо 2 лікарні. Районну лікарню та центр первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД). Реакція громади не є позитивною, щодо створення госпітального округу. Адже, якщо він буде у Лубнах, то самі розумієте, що швидко доїхати не вийде та й це створить певні проблеми.

Щоб створити госпітальний округ, потрібно фахівців з певною освітою та досвідом, відповідну техніку. Звичайно це не буде так швидко. То ж, на даний момент, громада відвідує наші лікарні та проходить тут лікування. До нас приїздять і з сусідніх районів та міст, що нам дуже приємно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За обласним рейтингом Гребінківщина за 1 квартал по всім показникам займає 2 місце

Сьогодні ми маємо два стаціонарних відділення, які можуть обслуговувати 140 пацієнтів. Щодо скорочення медичних працівників, то звичайно воно не минуче, але ми й так змогли зберегти багато працівників, після закриття залізничної лікаріні, завдяки створенню центра ПМСД.

- Пане Валерію, чи планується створення опорних шкіл в районі?

- Звичайно планується, але це все буде не так швидко як здається. Жодна сільська школа опорною бути не може.

Так як вони всі розраховані на малу кількість школярів. Якщо й говорити про створення даної школи в нашому районі, то це може бути лише дві міські: загальноосвітня школа №4 та гімназія.

Схожі матеріали:
👁 1414
Категорія: Освіта
Теги: Валерій Зінченко, опорна школа, Гімназія, школа, освіта




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ