Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.03.2012

Чому чоловіки не люблять хороших дівчат?



Чому чоловіки не люблять хороших дівчат?

Здавалося б, хороші дівчатка повинні усіх влаштовувати - вони такі, якими їх хочуть бачити: вірні, виховані, розсудливі, не знайомляться на вулиці, не цілуються на першому побаченні, вищать, помітивши щура, і тануть від розчулення побачивши маленьких дітей.

Вони створені бути ідеальними дружинами - все що розуміють, все прощаючими і все що гладять, навіть простирадла. Так, вони гідні щастя. Як розумно було б їх любити. та ось щось не складається.

"Я її так уважно вибирав, - зволожує очі  Василь, розповідаючи про колишню дружину, - я б з радістю зустрів з нею старість. Але зараз мені треба щось інше. Не старість".

Знайомі захоплюються, як після розлучення парі вдається підтримувати хороші стосунки. А Вася усім видом дає зрозуміти, що, мовляв, вони дуже розумні, дорослі і інтелігентні, хоча його заслуги в цьому немає - все завдяки Наташиной м'якості.

Але останнім часом і та, що була на очах міняється, нестримно еволюціонуючи в стерво: "Я офігенна, так. А що толку? Хорошим щастя не роздають".

Не роздають. У стерв на нього, можливо, менше прав, але більше шансів.

П'ЯТІРКА ЗА ПОВЕДІНКУ

У дитинстві від нас усіх вимагають, щоб ми були хорошими дівчатками. Але "погана" поведінка хлопчиків сприймається з розумінням і навіть заохочується - сильним належить йти проти течії. А дівчаткам, звичайно, дістається більше - так розподілилися нещасливі гендерні ролі.

Мамине схвалення треба заслужити - поводитися пристойно, відмінно вчитися, не бути егоїсткою, не кричати, не показувати язик, слухати старших - і тоді тебе назвуть хорошою дівчинкою. Але те, що в дитинстві допомагало заслужити похвалу, виявляється, не допомагає досягти успіху у великому житті. Навпаки, заважає. По суті, "хороша дівчинка" - тимчасовий стан людини, далі йому належить дорослішати. Застрягши ж в цьому стані, людина стає живим сховищем забобонів.

ЩО Я СКАЖУ МАМІ?

Дорослі хороші дівчатка думають, що весь світ чогось чекає від них, намагаються виправдати ці придумані очікування, зациклюються на вбитих з дитинства стереотипах. Зламати цей образ думок неймовірно важко, якщо взагалі можливо - спасибі мамам.

Сергій С. запропонував Ользі Ч. перенести весілля. "Її перші і єдині слова були: "Я вже усіх запросила"! і "Що ж я тепер скажу мамі"?, - згадує Сергій. А коли один товариш вирішив розлучитися зі своєю дружиною Мариною, вона лише здивувалася: "Як же тепер зі святами? Ми ж не зможемо нормально бачитися із спільними друзями"!

Все повинно бути "як у людей" - для них це реальний аргумент. Їм страшно відступати від загальноприйнятих норм.

ЯК БИ ПОПЕЛЮШКА

Хороші дівчатка в стосунках керуються своїми особистими уявленнями про життя, а не реальністю. Вони знають не як є, а як ПРАВИЛЬНО. І свого чоловіка вбудовують в цю систему. Справжній, живий, поганий він там поміститися не може - все зламається. А придуманий - дуже навіть нічого. З боку виглядає пристойно.

Вона, наприклад, дуже чекає принца. Вона, розумієш, Попелюшка. Тобто потенційно, звичайно, принцеса, але доки Попелюшка - саджає троянди, готується до дивовижного перетворення (взагалі, хорошим дівчаткам властива деяка перебільшена, гіпертрофована романтичність).

І ось зустрічає вона чоловіка. Чи бачить вона його таким, яким він є? Ні, вона бачить принца. У них не просто стосунки, секс або роман - у них Велика Любов, Справжнє Почуття : "Ми розуміємо один одного з напівпогляду. Ми споріднені душі". Це переводиться так: "Зараз я обплутаю тебе міцною ниткою, не тріпнешся, і ми помремо в один день". Причому сама вона, зрозуміло, відчуває все інакше: та приліпиться, мовляв, дружина до чоловіка. Вона буде покірною, поступливою, зговірливою, щоб подобатися, щоб зберегти стосунки.

А потім нарешті - ну не дурна ж, розумниця, розумниця! - зрозуміє, побачить, що нещаслива... І все одно стоятиме до кінця. Із скандалами, з ультиматумами, але тільки не виносити сміття з хати, аби лише все залишалося як раніше. І розходитися недобре, заподіювати біль іншому не можна, непристойно на людях кричати про проблеми.

"Вони самі провокують таких негідників, як я, сісти їм на шию, - упевнений Стас. Запеклий мерзотник, він знає, про що говорить: - Я можу пообіцяти і не подзвонити, не прийти. Що б не зробив, вона за мене придумає пояснення, розтлумачить собі і мені, що я хороший, але ретельно це приховую. Реальність ні при чому. Не приходиш ночувати, щось вигадуєш на ходу - вона хапається за це, вірить, та так, що я і сам починаю вірити у власну брехню.

Такі дівчата занадто добре відносяться до людей, їм важко просто порвати стосунки, вони вдячні за них більше, ніж слідувало б. Для них важливо залишатися хорошими".

Виховання примушує ховати свої почуття занадто далеко. Хороша дівчинка боїться скривдити, потривожити. До цього швидко звикаєш, і це здається зручним. Але поступово накопичується роздратування.

ПОРЯДНІ, АЛЕ НЕЩАСЛИВІ

А якщо обоє - хлопчик і дівчинка - хороші? О, це пісня. Урочистість політкоректності над здоровим глуздом. Ось, наприклад,  одружився  Антон : він просто не захотів скривдити дівчину. Її мрійливий погляд і тверда позиція про неприйняття цивільного шлюбу не залишали ілюзії: бачить принца - хоче заміж. Антон же про сімейне життя не марив. Але переживав, що розіб'є її серце.

Чи ось узяти Сергійка. По весні, сильно закохався, залишив сім'ю. Але вже по осені повернувся: не витримав страждань колишньої дружини. Ні, вона не розповідала йому про них. Він їх самостійно собі уявив - барвисто і в подробицях.

А Людмила була мила Колі. І Коля їй був милий, але був одружений. Поплакали вони, красиві, і залишилися при своїх - мовляв, на чужому нещасті щастя не побудуєш. Хоча вже така там була любов, що хоч кіно знімай. І далі, як в кіно, передбачувано: Колина дружина не змогла його пробачити, і жили вони погано. У Людмили теж все якось не ладналося. Загалом, люди порядні, але нещасливі.

І таких пар більше, ніж ви думаєте.

БЕЗ ОСОБЛИВИХ ПРИКМЕТ

Але це усе дрібниці. Головна проблема хороших дівчаток в тому, що з ними нуднувато. Занадто вивірена мова заколисує, канонічно позитивні фільми передбачувані до позіхання, ідеальні риси обличчя не запам'ятовуються. У правильних людях нема за що зачепитися. Про що вони вам розповідять, і як вони вас пробачать, якщо самі не грішили? У них немає свого досвіду, є тільки вкладені мамами прописні "мертві" істини. А темна сторона завжди хвилює більше.

Хороші дівчатка не займалися сексом в парку, не крали в магазині шоколадки, у них немає тату і пірсинга в мові - які ж їх особливі прикмети? Вони сплять в піжамах, іноді з плюшевими ведмедиками, і двічі в день дзвонять мамі.

НА ЗАКЛИК КРОВІ

Жінок притягають багаті успішні чоловіки. І це не знак часу, а прадавній механізм : чим сильніше самець, тим вірогідніше, що з дитиною від нього все буде в порядку. Але ще швидше жінка зробить вибір на користь божевільного лузера. Чому? Будь-яке відхилення від норми природа розцінює як шанс на "свіжу кров". Тому ортодоксальні невдахи користуються успіхом.

Не скажемо, чи працюють у випадку з хорошо-поганими дівчатками глибинні еволюційні закони, але хороші, ясна річ, поступаються в сексуальності. Можливо, вони не справляють враження важкої здобичі.

Чоловіки твердо упевнені: з поганими веселіше і цікавіше. Вони небезпечні, незалежні і загадкові. Уміють любити легко, не судити строго, не будувати плани до небес. При цьому багато хто з них виявляється вірним, люблячим і відмінно готують. Може, це просто ті "хороші", що навчилися приймати себе такими, які вони є, і змінили стратегію?

cosmo.ru


Схожі матеріали:
👁 2172
Категорія: Культура
Теги: поведінка, ДІВЧИНА, жінка, Мама, чоловік




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ