Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.05.2013

Чудове свято, подароване культармійцями гребінківцям


Протягом березня - квітня 2013 року на Гребінківщині проходив І тур обласного огляду народної творчості «Квітуй, прекрасна батьківська земля


Чудове свято, подароване культармійцями гребінківцям

Протягом березня - квітня 2013 року на Гребінківщині проходив І тур обласного огляду народної творчості «Квітуй, прекрасна батьківська земля!».

Він проводивсь з метою активізації діяльності закладів культури щодо розвитку та популяризації жанрів аматорського мистецтва, поповнення репертуару аматорських колективів, окремих виконавців високохудожніми творами українських авторів на вірші Т.Г. Шевченка, а також сучасних композиторів та поетів.

Організацію проведення І туру обласного конкурсу взяв на себе Гребінківський районний будинок культури.

В огляді взяли участь колективи і виконавці з 9 сільських клубних закладів, відділу освіти, Локомотивного депо Гребінка, дитячої музичної школи, районного Будинку культури та територіального центру соціального обслуговування.

Позитивним є те, що творчі звіти колективів відбулись в сільських закладах культури. Розпочав районний огляд творчий звіт колективів і виконавців Овсюківського сільського Будинку культури. Він пройшов з великим успіхом і зібрав велику кількість глядачів. Овсюківський сільський Будинок культури є одним із кращих сільських закладів культури Гребінківського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині Hyundai знову збив насмерть людину

Значно активізували в 2013 році свою роботу в напрямку проведення культурно-мистецьких конкурсів, творчих звітів, виставок народної творчості відділ освіти райдержадміністрації, територіальний центр соціального обслуговування, районний Будинок культури.

Справжнім святом пісні,запального танцю став заключний концерт за участю кращих колективів і виконавців району, який відбувся 27 квітня в районному Будинку культури.

Незважаючи на те, що проходив він в теплий день, сприятливий для сільськогосподарських робіт, побачити його прийшло багато глядачів.

І як відзначила представник обласного журі конкурсу Надія Мазуровська, вони дуже гарно підтримували наших аматорів сцени.

Але й учасники святкового концерту, як говорять в народі, «не пасли задніх».

Всі учасники заключного концерту дуже хвилювались, адже їх виступи оцінювало високопрофесійне журі з Обласного центру народної творчості та культурно - освітньої роботи управління культури облдержадміністрації.

Відрадно, що у святковому дійстві взяли участь не тільки представники старшого покоління, а й молодь.

Виступи молодого колективу з Овсюківського сільського будинку культури, молодих виконавців з Стукапівки, Ульяновки дуже гарно сприймали глядачі.

Журі відзначило, що в Гребінківському районі є чудові фольклорні колективи, такі як «Солоспів» (Мар’янівський сільський клуб), «Перевесло» (Майорщинський сільський будинок культури), «Сусідоньки» (Короваївський сільський будинок культури), «Кумоньки» (Кулажинський сільський будинок культури,) «Деповчанка» (локомотивне депо Гребінка), «Берегиня» (народний аматорський хоровий колектив районного Будинку культури).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про містичну смерть дівчини з Полтавщини розповіла ясновидиця із Чехії в передачі "Слідство ведуть екстрасенси" (ВІДЕО)

Цікавими були виставки аматорів народного мистецтва, в яких взяли участь майже всі сільські заклади культури, Гребінківська дитяча музична школа, Гребінківський районний будинок культури. Закінчився І тур огляду народної творчості.

В листопаді 2013 року будуть проведені підсумки огляду - заключний концерт за участю кращих колективів і виконавців, переможців першого туру, який відбудеться на сцені Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя. Сподіваємося, що для участі в ньому запросять і представників Гребінківщини.

За матеріалами: Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1327
Категорія: Культура
Теги: Кумоньки, Деповчанка, Сусідоньки, Короваї, Берегиня, Гребінка, культура, Будинок Культури




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ