Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.01.2013

Цього року на реконструкцію і ремонт вулиць Гребінківщини передбачено виділити 383,5 тис. грн.


Гребінківщина має 257 км доріг і вулиць, то їй належить субвенція в розмірі 383,5 тис. грн


Для нормальних доріг потрібен мільярд гривень

З обласного бюджету Полтавщини цього року передбачено виділити понад 24 млн грн на проведення робіт, пов’язаних з реконструкцією, будівництвом, ремонтом і утриманням вулиць і доріг комунальної власності області (це на 5 млн грн більше, ніж торік).

 Разом із державною субвенцією, спрямованою на «дорожні потреби», Полтавщина повинна освоїти близько 70 млн грн. Кошти мають отримати всі 25 районів області, а також міста Полтава, Комсомольськ, Кременчук та інші. Цих коштів потребують полтавські дороги й вулиці загальною протяжністю понад 11 тисяч кілометрів.

Кому не доводилося їздити дорогами північних районів Полтавщини – Гадяцького, Лохвицького, Лубенського, Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського?

Важко сперечатися з тим, що більшість цих доріг потребують «швидкої допомоги». Особливо після літа-осені, коли ними курсують сотні великовантажних автомобілів. Щоб дізнатися, чи заплановані які-небудь кошти на ремонт доріг у цих найвіддаленіших районах Полтавщини, ми поспілкувалися з заступником голови Полтавської облдержадміністрації Віктором Шадчнєвим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому довірити ремонт мобільного телефону

 Як з’ясувалося, кошти з обласного бюджету розподіляються пропорційно протяжності доріг у кожному районі. Якщо Гребінківщина має 257 км доріг і вулиць, то їй належить субвенція в розмірі 383,5 тис. грн, на 408,3 км пирятинських доріг – 609,2 тис. грн, на 181,9 км доріг Чорнухинщини – 271,3 тис. грн, 630,4 км доріг Лохвицького району мають отримати 940,6 тис. грн субвенції, 800,8 км гадяцьких – 1194,8 тис. грн, 549,5 км лубенських – 819,8 тис. грн.

 – Ще частину коштів райони отримають безпосередньо з Києва як державну субвенцію, а частину – з місцевих бюджетів, – пояснив Віктор Шадчнєв. – Куди і скільки витратити, вирішуватимуть на сесіях місцевих рад.

 – А дороги яких районів Полтавщини найбільше потребують ремонту?

 – Усі. Для того щоб нормально відремонтувати дороги в області, потрібно не менше мільярда гривень. Є техніка, є фахівці, але коштів не вистачає. Тому й дороги в нас такі.

 – У названих вище районах Полтавщини дороги особливо потерпають від великовантажних машин, бо там розташовані нафтогазовидобувні підприємства, великі елеватори тощо. Як можна врятувати тамтешні шляхи?

 – Це страшна проблема! Дороги розбивають, а ремонтувати їх нікому. Вони побудовані ще за радянських часів і не розраховані на нинішнє навантаження. Підприємства, діяльність яких пов’язана з великими перевезеннями, виділяють частину коштів на ремонт доріг. Стільки, скільки вдається «вибити» місцевій владі.

Можна попросити й мільйон, а ті скажуть: «Досить із вас і двадцяти тисяч». Багато залежить від того, як це питання вирішує районна влада. Приміром, у Чорнухах дали кошти на ремонт доріг, а там за них відремонтували дитсадки. Практично всі підприємства компенсують частину завданих збитків, але ті гроші витрачають на лікарні, школи, тобто туди, де ситуація ще гірша, ніж з дорогами.
 
До речі, як роблять ямковий ремонт на «стратегічних» шляхах Гребінка - Пирятин - Лохвиця - Гадяч?

Вони просто засипають ямки щебенем, ледь змоченим бітумом. І розлітаються камінчики (разом з укладеними коштами) з-під коліс 40-50-тонних автомобілів вусібіч, тарабанячи по лобовому склу зустрічних автівок. А ями як були, так і лишаються.

При такому ремонті й мільярд на порох розлетиться.

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1397
Категорія: Новини Гребінки
Теги: субвенція, гроші. бюджет, Лохвиця, кошти, ремонт, реконструкція, Гадяч, Полтавщина, Гребінка. дороги, Чорнухи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ