Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.04.2021

Цьогоріч на Полтавщині планують випробувати нові туристичні маршрути


На цей рік передбачено участь області у 5-7 туристичних виставкових заходах у Києві, Львові, Одесі, Кропивницькому, Харкові, Запоріжжі.


Цьогоріч на Полтавщині планують випробувати нові туристичні маршрути12 квітня на апаратні нараді директор Департаменту культури і туризму ОДА Ірина Удовиченко поінформувала про розвиток туризму в Полтавській області в 2021 році.  

Зокрема, надається фінансова та інформаційна підтримка суб’єктам туристичної діяльності.
 
«Буде проведений конкурс для підтримки садиб сільського зеленого туризму на Полтавщині. Ним передбачено фінансування в розмірі 100, 70 та 50 тис. грн за 1, 2, 3 місця відповідно на умовах 50% співфінансування заявниками. В області офіційно зареєстровано 32 садиби сільського зеленого туризму. В результаті подальшої реалізації подібних конкурсів за 7 років нададуть фінансове сприяння 18 стартапам у цій сфері», – сказала Ірина Удовиченко.

Крім того, заплановано проведення конкурсу для мікро-, малого підприємництва у сфері надання супутніх туристичних послуг та проведення курсів підвищення кваліфікації для гідів області. Курси заплановані на травень-червень.

На цей рік передбачено участь області  у 5-7 туристичних виставкових заходах у Києві, Львові, Одесі, Кропивницькому, Харкові, Запоріжжі.

Також Ірина Удовиченко повідомила, що визначено туристичні об’єкти, на території яких необхідно забезпечити покриття 4G у межах меморандуму з Vodafone UA. Подано 41 об’єкт, який відвідують туристи. Це природо-заповідні території, садиби сільського зеленого туризму, ландшафтні парки, історико-культурні та літературно-меморіальні заповідники, окремі об’єкти культурної спадщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці працівники культури та освіти висадили троянди придбані за власні кошти

Одним із напрямків роботи Департаменту є розвиток активного туризму. У квітні-травні запланована презентація  спільного з громадською ініціативою «Greenways» туристичного вело- та пішого маршруту за напрямком Полтава – Опішня.

Протягом 2021 року відбуватиметься підготовка  до відзначення 300-річчя від дня народження Г.С. Сковороди. Планується апробація маршруту Полтава – Сковородинівка (Харківська область).

Схожі матеріали:
👁 1981
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавщина, туристичні маршрути




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ