Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.01.2015

Даїшники радять гребінчанам зареєструвати мопеди


На території області почастішали випадки незаконних заволодінь та крадіжок двоколісних транспортних засобів (мопедів, скутерів)


Даїшники радять гребінчанам зареєструвати мопедиНа території Полтавської області почастішали випадки незаконних заволодінь та крадіжок двоколісних транспортних засобів (мопедів, скутерів).

Майже 90% викраденого мототранспорту було не зареєстровано в органах ДАІ.  Це, у подальшому, призводить до неможливості розшуку та розкриття правоохоронцями вказаних злочинів, так як відсутні дані про транспортний засіб (номерні позначення рами, двигуна).

У зв’язку із цим Державтоінспекція області наполегливо рекомендує власникам вищевказаних транспортних засобів зареєструвати їх та уберегти своє майно від незаконних заволодінь.

Постановою Кабінету Міністрів від 23.12.2009 року №1371 передбачено, що перша державна реєстрація мопедів, придбаних до 23.12.2009 року, затвердженим цією постановою 1 липня 2010 року може проводитись без подання документів, що підтверджують правомірність їх придбання, за встановленою процедурою після проведення ДАІ відповідних перевірок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В електропоїзді Гребінка - Полтава службовий собака «винюхав» марихуану

Для спрощеної системи реєстрації мопедів потрібно:

- власникам представити мопед до підрозділу центру ДАІ для проведення криміналістичного дослідження експертом криміналістом, який визначає чи дійсно об’єм двигуна не перевищує 50 см/куб.

- після проведення дослідження власник пише заяву на спрощену реєстрацію мопеда, до якої надає копію свого паспорта та товарний чек, талона про продаж або видаткової накладної (при наявності).

Якщо ніяких документів на мопед не має громадянин повинен надати два пояснення від сусідів про те що, вони підтверджують придбання ним мопеда з копіями їх паспортів.

Реєстрація мопедів у центрах ДАІ складає – 109 грн. 43 коп.

Експертиза номерного позначення шасі та двигуна – 39 грн. 40 коп.

Експертиза визначення об’єму двигуна, року виготовлення, марки та моделі транспортного засобу складає – 84грн. 42 коп.

УДАІ УМВС України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1301
Категорія: Новини Гребінки
Теги: скутер, Мопед, Реєстрація, село Літки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ