Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.12.2014

Для медиків Полтавщини планують закупити новий автотранспорт


Орієнтований обсяг фінансування заходів програми з обласного бюджету становить 92720,0 тис. грн


10 грудня постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я розглянула питання, внесені до проекту порядку денного двадцять п’ятої сесії обласної ради.

У засіданні, яке вів голова комісії Михайло Виноград, взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадських організацій.

Відповідно до порядку денного, заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олена Шишкова представила проекти Стратегії розвитку Полтавської області на період до 2020 року та Програми економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2015 рік. Після обговорення, в якому, окрім депутатів, активну участь взяли представники громадськості, комісія ухвалила підтримати відповідні проекти сесійних рішень.

Про проект обласної Програми забезпечення санітарним автотранспортом центральних районних лікарень, міських лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги, об’єднаного автогосподарства закладів та установ охорони здоров’я Полтавської області на 2015-2017 роки, розроблений за ініціативою постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, доповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак. Метою програми є створення належних умов для надання своєчасної кваліфікованої медичної допомоги населенню області, зокрема, мешканцям віддалених населених пунктів, забезпечення ефективного функціонування медичних закладів. Передбачається придбати нові санітарні автомобілі за консолідовані кошти обласного, міських та районних бюджетів. Орієнтований обсяг фінансування заходів програми з обласного бюджету становить 92720,0 тис. грн., з районних та міських – 15 260,0 тис. грн. Прийняття та виконання програми дасть можливість оновити автотранспортний парк лікарняних закладів області, який, за словами Віктора Лисака, використав свій ресурс на 50-60%.

Наразі проект даної програми комісія схвалила та рекомендувала облдержадміністрації внести на розгляд бюджетної сесії обласної ради в установленому порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині відбувся "круглий стіл" з представниками місцевої влади

Потому депутати заслухали та взяли до відома інформацію про діяльність благодійної організації «Лікарняна каса Полтавщини» у 2014 році, яку оприлюднив виконавчий директор організації Віталій Шевченко. На сьогодні до складу цієї організації входять майже 26 тис. громадян (1,79% від загальної кількості населення області), які своєчасно сплачують членські внески.

За 9 місяців 2014 року надано допомогу на лікування та обстеження в стаціонарних та амбулаторних умовах 9860 особам. Члени «Лікарняної каси Полтавщини» мають змогу отримувати ургентну допомогу у ряді інших областей та міст України, обстежуватися та проліковуватися у лікарняних закладах Києва. Надається дієва благодійна допомога лікувальним закладам у забезпеченні діагностичним медичним обладнанням.

Віталій Шевченко та депутат обласної ради Леонід Куроєдов, як один із засновників організації, відповіли на численні запитання представників громадських організацій, запросили їх більш детально ознайомитися з роботою «Лікарняної каси Полтавщини» в офісі організації, взяти участь у конференції – вищому органі управління ЛК.

Також у ході засідання було погоджено продовження терміну дії трудових контрактів із керівниками суб'єктів господарювання спільної власності територіальних громад області – начальником Лубенського обласного госпіталю інвалідів Вітчизняної війни Віктором Кравецьким та директором Полтавської обласної наукової медичної бібліотеки Оленою Куделич, схвалено план роботи обласної ради на І півріччя 2015 року та план роботи постійної комісії обласної ради на І півріччя 2015 року.

Полтавська обласна рада



Схожі матеріали:
👁 1165
Категорія: Здоров'я
Теги: лікарняна каса, медики, Автотранспорт, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ