Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.09.2013

До Дня визволення Гребінківщини створили книгу про героїв-визволителів


Інформацію про героїв-визволителів зібрали у Гребінці


Ми пам'ятаємо Ваш подвиг, ветерани!

Перед читачами книги "Гребінківщина пам'ятає героїв-визволителів” розповіді про гордість нашої країни - героїв-переможців, ветеранів найкровопролитнішої в історії людства війни - Великої Вітчизняної.

Не згасає з роками їх подвиг, адже з тих пір над нами мирне небо, ми живемо у вільній та незалежній державі. У День Перемоги, у день визволення кожного міста і села нашої України щемить серце і у молодих, і у ветеранів.

Неможливо без сліз слухати спогади сивочолих вісників Свободи, які зі зброєю в руках відстояли наше майбутнє. їм, юним та замріяним, довелося щодня вести бій із смертю, виносити на своїх плечах тягар війни, демонструючи самовідданість, мужність, стійкість та незламність духу.

А потім вони піднімали з руїн та відроджували мирне життя на нашій землі. Ми завжди будемо у неоплатному боргу перед вами, наші дорогі переможці. Наш доземний уклін всім ветеранам Великої Вітчизняної війни!

Гребінчин край відзначив 70-у річницю визволення міста і району від німецько-фашистських загарбників і знову зібралися біля Меморіалу Слави ветерани. І болить душа, що з кожним роком їх приходить все менше. А вони ж мають найвищий військовий чин - Воїни-Визволителі!
Стоять ветерани біля Вічного вогню... Визволителі України, визволителі Європи, що принесли мир на сплюндровану фашистами землю. Виблискують на вересневому сонці ордени і медалі, а на обличчі блищить сльоза. Про них ця книга. Щоб наступні покоління пам’ятали, якою ціною завойована свобода.

Редакція районної газети "Гребінчин край” (раніше "Серп і Молот") довгі роки збирає і друкує свідчення про ті страшні дні учасників війни: фронтовиків, партизанів, підпільників, очевидців всенародного подвигу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для школярів Гребінки пройшов вечір пам'яті героїв-земляків

До 70-річчя визволення Гребінківщини від німецько-фашистських загарбників редакція вирішили зібрати ці матеріали в одній книзі "Гребінчин край пам'ятає героїв-визволителів". Але матеріалів так багато, що в одну книгу вони не помістилися. Адже збір цих матеріалів і сучасна обробка для подання до книги - справа не одного дня.

До книги увійшли узагальнюючі матеріали, нариси про визволителів Гребінківщини, наших земляків - Героїв Радянського Союзу та Кавалерів трьох орденів Слави, фронтовиків, партизанів. Матеріали взяті з газет різних років, написані колишніми і сьогоднішніми журналістами газети, позаштатними авторами, самими ветеранами.

Багатьох ветеранів, воїнів-визволителів уже немає серед нас, але на час написання нарисів вони ще були живі. Запам'ятаємо їх живими. А живим побажаємо здоров'я і довгих років життя. Редакція сподівається, що у наступному році вийде книга друга, адже ще багато матеріалів про наших славних героїв-ветеранів чекають свого часу.

Книга надійде до районної, шкільних та сільських бібліотек.

Редакційна колегія щиро вдячна за сприяння у виданні книги районній державній адміністрації і особисто голові РДА, заступнику голови районної організації Партії Регіонів Василю Олексійовичу Пісні, а також Миколі Павловичу Педенку з Москви (Росія).

...Війна була, були поразки і були перемоги, ми мусимо про це пам'ятати і передати естафету пам'яті нашим дітям та онукам, щоб вони берегли мир і спокій на нашій благословенній українській землі.
Сміється ранок вересневий,
Трепет спогадів, потиск долонь...
У сльозинках непрохано-щедрих Знов виблискує вічний Вогонь.
Але поряд надійне плече І дитячі допитливі очі,
І душа, в якій серце тріпоче,
Що Ваш спогад в майбутнє несе.
Гребінчин край



Схожі матеріали:
👁 1498
Категорія: Новини Гребінки
Теги: герої-визволителі, Гребінка, Гребінчин край, Партія регіонів




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ