Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.12.2011

До мережі Інтернету в Гребінківському районі підключено 10 загальноосвітніх шкіл у сільській місцівості



Згідно розробленої програми

Згідно розробленої програми соціального розвитку сільських населених пунктів Гребінківського району в 2011 році забезпечено стабільність у роботі освітніх закладів, задовольняються потреби населення в отриманні повної загальної середньої освіти.

Зараз в районі функціонує 20 загальноосвітніх навчальних закладів, в яких навчається 2265 учнів, з них у сільській місцевості в 16 навчальних закладах навчається 933 учнів.

Це на 143 учні менше, ніж у минулому навчальному році. Зменшення школярів впливає і нафінансування галузі, оскільки кошти закладаються з розрахунку на 1 учня.

До мережі Інтернет у Гребінківському районі підключено 10 загально освітніх шкіл І - III ступенів у сільській місцевості. Продовжується комп'ютеризація шкіл. На даний час у загальноосвітніх навчальних закладах району налічується 243 комп'ютери. Цими діями новий комп'ютерний клас з'явиться і в Березівській школі, придбаний він за кошти державного бюджету.

На виконання районної програми "Шкільний автобус '' створено умови для рівного доступу до якісної освіти дітей сільської місцевості. Організовано підвіз для 209 дітей чотирма автобусами відділу освіти, 1 автобусом Рудківської загальноосвітньої школи І - III ступнів.

Длв підготовки матеріально - технічної бази нввчагьиих закладів Гребінківського району до початку нового 2011 - 2012 навчального року за рахунок спонсорів(СТОВ "Прогрес", рада сільгосптоваровиробників, СТОВ "Україна", СТОВ "Ульянівське") придбано 4 холодильники, морозильні камери та електром'ясорубки, за кошти СТОВ "Прогрес" придбано меблі в їдальню Короваївської ЗОШ І - ІІІ ступенів та інше обладнання на суму 68351 гривень.

На виконання програми соціального розвитку сільських населених пунктів Гребінківського району на 2011 рік за рахунок коштів районного бюджету на ремонти шкіл використано 61,7 тисяч гривень та 51,2 тис. грн. спонсорських.

З метою підготовки п'ятирічних дітей до школи функціонує 7 груп з короткотривалим перебуванням дітей: при Сербинівській, Слободо-Петрівській, Тарасівській, Рудківській, Кулажинській, Мар'янівській, Олексіївській загальноосвітніх школах.

На виконання заходів цієї програми був проведений ремонт харчоблоку дошкільного навчального закладу "Берізка" в Ульяновці. Поточні та капітальні ремонти були проведені у всіх дошкільних дитячих закладах Гребінківського району.

Загалом на виконані роботи було витрачено 231,6 тисяч гривень з бюджетів сільських рад.

За матеріалами
газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1260
Категорія: Новини Гребінки
Теги: навчальний заклад, комп'ютер, бюджет, школа, Інтернет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ