Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.12.2017

Голова Гребінківської міської ОТГ: "Кожен мешканець громади відчує переваги децентралізації"


Редактор Гребінчиного краю зустрілась з новообраним головою Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади В. І. Колісніченком


Голова Гребінківської міської ОТГ: "Кожен мешканець громади відчує переваги децентралізації"У переддень відзначення Дня місцевого самоврядування редактор видання "Гребінчин край" зустрілась з новообраним головою Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади Віталієм Івановичем Колісніченком.

- Віталію Івановичу, вітаємо Вас з перемогою. Результат виборів говорить сам за себе: мешканці повірили у Вас і Вашу політичну силу. Які нові можливості дає новостворена ОТГ?

- Хочу ще раз подякувати усім, хто підтримав мене і мою команду однодумців, що йшла в депутати. Завдяки децентралізації, створенню об’єднаної територіальної громади ми отримали нові можливості для реалізації наших планів, але й велику відповідальність.

Сьогодні ключове питання - виявлення реальних потреб жителів, бачення плану розвитку громади, визначення пріоритетів у вирішенні проектів. Наша громада отримала більші повноваження для самостійного прийняття рішень. Держава підтримує фінансово об’єднані громади. Нас підтримують і народні депутати. Особливо вдячний за сприяння Радикальній партії Олега Ляшка.

Я маю команду однодумців, які генерують нові ідеї, втілюють їх у життя задля задоволення потреб жителів громади. Ми разом зробимо все можливе для того, щоб кожен із мешканців громади відчув на собі переваги децентралізації та був задоволений рівнем соціального, культурного, освітнього життя громади.

Шкода, звичайно, що на пропозицію об’єднатися, відгукнулося лише дві сільські ради: Слободо-Петрівська і Мар’янівська. Але я впевнений - майбутнє за об’єднаними громадами. А тим, хто ще не об’єднався, хочу побажати "встигнути потрапити в останній вагон потяга”.

- Які проекти вже втілюються у життя, що планується зробити?

- Мешканці Гребінки, я сподіваюсь, уже відчули зміни. Це і ремонт доріг, під’їзних шляхів до багатоквартирних будинків, прибирання вулиць, вивезення сміття, встановлення сміттєвих урн, ремонти будинків, під’їздів будинків, встановлення освітлення вулиць. Далеко не повний перелік, але цю роботу видно.

І зараз, добре що тепла погода, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам виконується дуже багато робіт. Чимало уваги приділяємо енергозбереженнютаенергоефективності в приміщеннях шкіл та багатоквартирних житлових будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний день людей з інвалідністю відзначили у Гребінці (ФОТО)

Проводимо капітальний ремонт основних теплових мереж у місті, замінили труби на відстані 1 км 100 м.
Закінчили капітальний ремонт покрівлі Слободо-Петрівської ЗОШ, почали в школі заміну вікон на металопластикові, почали заміну вікон та дверей Гребінківської ЗОШ №2, будуть замінені вікна на металопластикові у під’їздах багатоквартирних будинків по вулицях Незалежності, Миру, Героїв України, Магістральній та інших.

З наступного тижня починаються ці роботи в будинках по вул. Магістральна, 124, вул. Незалежності, З, 4,14,18.

До 20 грудня закінчать роботи з проведення водопровідної мережі по вулицях Коцюбинського, Патріотів, Квітковій та Горького. Почали опорядження фасадів Будинку культури в Мар’янівці. Ведуться роботи з облаштування спортивного майданчика з штучним покриттям по вул. Героїв України у Гребінці, до речі, по цій вулиці будуть встановлені нові опори та сучасні вуличні ліхтарі.

Впевнений, що до кінця року все розпочате буде виконано. З державного бюджету ми маємо ще отримати близько 10 млн. грн. на благоустрій нашої об’єднаної громади. Вони перейдуть на наступний рік і планується їх використати на капітальний ремонт вулиці Євгена Гребінки, вуличне освітлення Мар’янівки, Слободо-Петрівки, встановлення спортивних майданчиків в Слободо-Петрівці і на території гімназії, огорожу гімназії та ЗОШ №4. А ще в планах на наступний рік - облаштування парку на Деповському селищі. Як тільки буде готовий проект, проведемо громадські слухання, нехай люди скажуть своє слово. Сподіваюсь, що цей та наступний рік покажуть, що наша громада стала більш спроможною, креативною, активною. І попереду у нас - чимало планів.

- 7 грудня в Україні відзначають День місцевого самоврядування.

- Я щиро і сердечно вітаю депутатів об'єднаної громади, працівників міської ради і всіх органів місцевого самоврядування з професійним святом. Майбутнє держави, майбутнє громади неможливе без розвитку місцевого самоврядування. Органи місцевого самоврядування відіграють важливу роль у демократизації суспільства, децентралізації влади і передачі владних повноважень на місця. Вони є найбільш наближеними до мешканців територіальних громад і несуть велику відповідальність за забезпечення їм найкращих /мов проживання.

Від нас очікують наполегливої самовідданої праці, високого професіоналізму, компетентності, відповідальності та активної громадянської позиції. Тож цього я й бажаю своїм колегам -працівникам органів місцевого самоврядування.

- Дякуємо за розмову і бажаємо успіхів.
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1529
Категорія: Новини Гребінки
Теги: громада, колісніченко, Гребінка, ОТГ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ