Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.07.2020

Голова Полтавської ОДА зустрівся з громадами Пирятинського та Хорольського районів


Одна з проблем, яку порушили жителі Пирятинського району, – стихійні сміттєзвалища.


Голова Полтавської ОДА зустрівся з громадами Пирятинського та Хорольського районівГолова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов  відвідав із робочим візитом Пирятинський і Хорольський райони. У кожному очільник області провів зустрічі з громадою, на яких обговорили нагальні проблеми, що хвилюють людей в містах та селах.
Серед озвучених питань –  реформа децентралізації, надання освітніх та медичних послуг, забезпечення шкільними автобусами, ремонт соціально важливих та культурних об’єктів.

Одна з проблем, яку порушили жителі Пирятинського району, – стихійні сміттєзвалища. Олег Синєгубов зауважив, що з появою полігонів твердих побутових відходів є певні проблеми.

«Деякі громади та місцеві органи приймають рішення щодо вивозу сміття у ліс. Це не те, що не законно, – це не людяно. Тому по деяких районах маємо відкриті кримінальні провадження. Ваша громада має гарну ініціативу, яку ми підтримуватимемо і фінансуватимемо. Кошти для створення полігону передбачено у відповідній програмі», – сказав Олег Синєгубов.

Обговорили переваги створення ОТГ та вплив реформи децентралізації на життя у громадах. У людей є переживання, що з появою нових ОТГ повністю припинеться фінансування.


Голова Полтавської ОДА зустрівся пирятинцями
 

«Це не так. Уже Верховна Рада прийняла закон, яким передбачено 4 райони. У нас залишиться 4 районних адміністрації з укрупненням і відповідними повноваженнями. Однак ідея реформи децентралізації передбачає, що всі головні повноваження в тому числі й фінансування буде передано на місця органам місцевого самоврядування», – сказав Олег Синєгубов.

У селах людей турбує проблема мобільного зв’язку та доступу до інтернету.


Голова Полтавської ОДА зустрівся пирятинцями
 

Очільник області зауважив, що органи місцевого самоврядування мають співпрацювати з власниками стільникового зв’язку. Зокрема, між ОДА та компанією Vodafone підписано меморандум про покращення покриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Полтавської ОДА ознайомився із роботою «кращого ЦНАПу в ОТГ» (ФОТО)

Також обговорили питання руйнування автошляхів важковаговиками.


Голова Полтавської ОДА зустрівся пирятинцями


У Новоаврамівській ОТГ є потреба в шкільному автобусі та санітарній машині. Очільник області пообіцяв сприяти у вирішенні цього питання. Також обговорили ремонт даху у місцевому краєзнавчому музеї.

Олег Синєгубов наголосив, що в кожному районі, де потрібна допомога, влада готова сприяти.

Схожі матеріали:
👁 1612
Категорія: Полтавщина
Теги: пирятин, стихійні сміттєзвалища, полігон твердих відходів




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ