Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.11.2016

Головний поліцейський Гребінківщини відповів на запитання мешканців району


Працівники банківських установ ніколи не телефонуватимуть до своїх клієнтів


Головний поліцейський Гребінківщини відповів на запитання мешканців районуУ четвер. 27 жовтня у редакції районної газети "Гребінчин край" відповідав на запитання читачів газети начальник Гребінківського ВПГУНП України підполковник поліції Олександр Іполитович Луценко.

До редакції зателефонувала гребінчанка і розповіла про те, що з її банківської картки було знято гроші. Перед тим на їі мобільний зателефонував чоловік, назвався працівником служби безпеки банку, і запропонував перевірити дані.

Олександр Іполитович розповів, що шахраї дуже часто роблять спроби заволодіти коштами з кредитних карток, зняти зарплатню з банківської картки власника чи пенсію у пенсіонера. І лише від пильності клієнтів банків залежить збереження коштів на рахунках.

Тому Олександр Іполитович надав декілька порад: перш за все, не треба впадати в паніку і не поспішати виконувати умови аферистів. Ніколи не називати шахраям свої повні дані та дані своїх близьких. Ні в якому разі не називати номера банківських карт і якщо щось викликає підозру - негайно телефонувати до поліції.

Працівники банківських установ ніколи не телефонуватимуть до своїх клієнтів, щоб перевірити коди чи паролі, вся ця інформація зберігається у банківській комп'ютерній системі.

Найчастіше шахраї телефонують особам похилого віку. Як правило, літні люди дуже довірливі, тому злочинцям простіше їх ошукати.

Ніколи не слід забувати про особисту пильність та обережність, недовіряти незнайомим, не відповідати на запитання телефоном, якщо не розумієте, з ким говорите.

Серед запитань телефоном, було і питання про викрадення мопедів та скутерів у місті. Олександр Іполитович повідомив, що у цьому році вчинено 4 незаконних заволодіння такими транспортними засобами: мопедами "Лідер МЛ-50-3" та "Хонда Діо АТ-27", скутером "Хонда АФ-34" та трактором МТЗ-892.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінку притрусило першим снігом

Важливо, щоб власники мототехніки самі дотримувалися правил безпеки, щоб не стати жертвою угону. Начальник поліції попросив гребінківців: не залишати мототехніку в неосвітлених та безлюдних місцях без нагляду; не залишати мопеди з ключем у замку запалювання:

встановити додаткові засоби захисту (сигналізацію, засоби для блокування замку та керма).

Також краще пофарбувати свій скутер, відмінно від заводського. Залишаючи мототехніку в гаражі, потрібно перевіряти замки дверей гаража. Також краще не передавати мототехніку у тимчасове користування.
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1230
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: банківські шахраї, Гребінка, поліція, Олександр Луценко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ