Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.11.2015

Головою Гребінківської райради знов обрали соціаліста


Друга спроба виявилась успішною


Зінченко Валерій МиколайовичРаніше повідомлялося, що пленарне засідання першої сесії районної ради VII скликання було не зовсім успішним. Голова районної виборчої комісії О. М. Пляшечник повідомив про результати виборів до Гребінківської районної ради та оголосив склад новообраних депутатів.

Депутати обрали тимчасову президію у складі представників від різних партій: В. В. Роспопов (БПП “Солідарність”), М. І. Рубан (Радикальна партія Олега Ляшка), С. С. Азізов (Партія простих людей Сергія Капліна), М. І. Дяченко (партія "Відродження”), В. А. Волошин (Всеукраїнське об'єднання Батьківщина) та лічильну комісію.

Головою тимчасової президії став В. В. Роспопов, головою лічильної комісії - Н. В. Бондаренко. Але на цьому засіданні до головного - виборів голови районної ради та його заступника так і не приступили. Депутати та громадяни, що прийшли на сесію, виступали кожен з своїми пропозиціями, хоча мали б просто діяти у рамках закону. Тож була оголошена перерва.

20 листопада відбулося друге засідання сесії Гребінківської районної ради. Голова районної виборчої комісії О. М. Пляшечник запросив до роботи тимчасову президію. Перше, що зробила президія: запропонувала покинути залу засідань усім, крім членів районної виборчої комісії, депутатів та ЗМІ.

Розпочалися вибори голови районної ради. Депутат Н. В. Бондаренко запропонувала кандидатуру В. М. Зінченка, депутат А. І. Булатецький запропонував кандидатуру М. І. Рубана, депутат М. І. Рубан запропонував кандидатуру М. А. Лисенка. М. А. Лисенко взяв самовідвід.

Депутати В. М. Зінченко та М І. Рубан виступили перед сесією із своїми програмами роботи. Валерій Миколайович Зінченко підкреслив, що робота депутатського корпусу має бути систематична і конструктивна, вона повинна об’єднати усіх незалежно від партійної приналежності навколо єдиної мети - покращення життя територіальної громади.

За час роботи на посаді голови було багато зроблено: прокладено 110 кілометрів газопроводу, відкрито 14 дитсадочків у селах, 12 котелень, прокладено сотні кілометрів водогону, проведені капітальні ремонти різних об’єктів, вигравалися різноманітні інвестиційні проекти, діяли різні районні, обласні, державні програми: “Питна вода”, “Шкільний дах" та інші. Кількість комунального майна громади зросла. Але попереду ще багато роботи.

Це, по-перше, реформа самоврядування. Далі, вирішення питання лікарні, утримання шкільних закладів, інвестиційна політика, виконання прийнятих раніше програм. “Будучи соціалістом, - підкреслив В. М. Зінченко, - вважаю, що держава недостатньо виконує свої обов’язки перед пенсіонерами, малозахищеними громадянами. Отож головна реформа - це повернути довіру до влади. Я відчуваю в собі сили, бажання і мйжливість працювати і далі виконувати все заплановане”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині обрали нове керівництво ради ветеранів

Михайло Іванович Рубан у своєму виступі вказав, що вважає районну владу далекою від людей. В освіті він запропонував краще працювати з батьками учнів, щоб діти ходили в ті школи, де не вистачає учнів, а не в ті, куди хочуть батьки. Про долю спорткомплексу депутат сказав так: “Спорткомплекс ми не витягнемо, треба шукати іншого господаря”.

Зарплату працівникам районної ради запропонував встановлювати на сесії районної ради. Після виступу М. І. Рубан заявив, що знімає свою кандидатуру. Тож у бюлетні для голосування залишилось прізвище одного кандидата В. М. Зінченка. До роботи приступила лічильна комісія.

Голосування було таємним, як того вимагає закон. Всього депутатів районної ради 26. присутніх - 25, отримали бюлетені - 25, взяло участь у голосуванні - 25, за Зінченка проголосувало 18 депутатів. Не підтримало - 7. Таким чином, обраним головою районної ради є Зінченко Валерій Миколайович.

Новообраний голова подякував депутатському корпусу за довіру і пообіцяв робити все необхідне для життєдіяльності громади. Його поздоровив голова райдержадміністрації В. В Роспопов і побажав здоров’я, терпіння і налаштованості на співпрацю з РДА.

Новообраний голова районної ради В. М. Зінченко продовжив друге засідання першої сесії. Відповідно закону він запропонував обрати заступником голови В. А. Волошина. Це досвідчений керівник, людина, яка не боїться брати на себе відповідальність. Принциповий і справедливий.

Таємним голосуванням Валерій Андрійович Волошин більшістю голосів був обраний заступником голови районної ради. Сесію не закривали, на третьому засіданні почнуть вирішувати важливі питання життя громади Гребінківщини. Вітаємо новообраних керівників районної ради та бажаємо успіхів в роботі, націленій на покращення життя людей.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1532
Категорія: Суспільство
Теги: соціаліст, Голова районної ради, Зінченко Валерій Миколайович




Всього коментарів: 1

0
1 xnett   (26.11.2015)
Короче,на манєже одні і тєже...Ніхрена не поміняється у нас.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ