Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.11.2016

Гребінчани співали у Києві на восьмому ELPy’s Birthday Fest


Спеціальний кореспондент Grebenka.com відвідав свято


Гребінчани співали у Києві на восьмому ELPy’s Birthday FestВже вкотре найстаріший рок-клуб Києва «Барви» зібрав під своїм дахом музикантів і слухачів з різних міст України. Музикант, байкер і просто хороша людина Сюзанна Елпі відзначила свій день народження фестивалем, на якому збирає друзів, колег і шанувальників. Їх у Сюзанни чимало, про це говорить кількість людей, що завітала до «Барв» в останню суботу листопада.

Щорічно на це свято приїжджає публіка з різних куточків України. Гадяч, Лохвиця, Харків, Суми, Лебедин, Гребінка та навіть російське місто Орел ще до початку військового конфлікту між державами. І це далеко не повний список міст, з яких їдуть музиканти і друзі вітати іменинницю.

В цьому році послужний список доповнила Одеса. Ті, хто був на фестивалі «Небеса», добре запам’ятали харизматичну команду «Нижний свет». Її фронтмен Євген Назаров в останню мить вписався в програму та виконав декілька пісень під акустичну гітару, створивши в клубі атмосферу справжнього блюз-бару. Для повної картини Євгену не вистачало тільки сигари в зубах та тріснутої склянки відбірного віскі.

Наступними на сцені з’явились музиканти групи «Цензор». Нова програма дещо відрізняється від того, що команда багато років поспіль демонструвала на «Небесах», але не можна не зауважити, що вона цікава по-своєму! Новий погляд на музику, нові творчі ідеї, нові реалізації, і все це – на високому рівні майстерності. Ті, хто чув старий матеріал, мали змогу відкрити для себе «Цензор» заново, а хто бачив групу вперше, насолоджувався справжнім металом!
 


 

Свято тривало і набирало обертів. Доки іменинниця продовжувала приймати вітання від друзів, музичну естафету прийняли наші «Зомбаки», які вдруге виступають на святковому заході Сюзанни. Запальні рифи гітари та драйв команди в цілому потихеньку підняли публіку – люди почали виходити під сцену та підтримувати музикантів.

Хочеться також відмітити світлове забезпечення і дим-машину. Дуже ефектно виглядала картина «Вийшов Льоха з туману» - в густому тумані та червоному освітленні виднілась лише голова та руки вокаліста. Публіка охоче вітала гостей, а сама Сюзанна досить влучно помітила зі сцени, що «в плані року Київ та Гребінка вже давно стали містами-побратимами». Тож цей виступ наших хлопців на столичних теренах явно не останній!

 


Наступними ведучий Чорт запросив на сцену музикантів групи Sabbath Stones із Сюзанною Елпі біля мікрофону. Ця команда виконує виключно музику Black Sabbath. Шанувальників легенди року в залі виявилось чимало. Почувши знайомі акорди, люди миттєво опинились під сценою і потягом всього виступу гаряче підтримували музикантів та підспівували улюблені пісні. Це був справжній потужний залп!

Яскравих та по-справжньому гарячих фарб у свято додало фаєр-шоу у виконанні молодого колективу DRACARYS. Дебютному виступу, який відбувся напроти клубу, не завадив ані вітер, ані те, що портативна колонка вийшла з ладу і змусила дівчат танцювати без музичного супроводу. Глядачі спостерігали за вогняною виставою із захватом, випадкові перехожі – зі здивуванням. Тепло привітавши дебютантів, люди повернулись до приміщення, де вже готувалась до виступу наступна група.

 

 

Dreams Of Victory відрізнились не тільки майстерністю та потужним вокалом, але ще й тим, що другий голосовий мікрофон стояв біля барабанщика. Для простої людини, що далека від музики, залишається загадкою, як можна одночасно виконувати і вокальну партію, і складні барабанні малюнки.

Групу цю добре знає київський андеґраунд. Це було помітно і за підтримкою публіки, і за тим, як окремі люди просили виконати ту чи іншу авторську композицію. І якби вокаліст не сказав у мікрофон про відсутність басиста на сцені, мабуть, цього б і не помітили, настільки впевнено і насичено звучала ця команда!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці відбувся благодійний концерт «Діти для дітей»

Незважаючи на доволі пізній час, люди не розходились. Ще не виступила група No Brakes – авторський проект Сюзанни Елпі. Та перед їхнім виступом відбулось змагання «хто швидше зробить мумію, використовуючи живу людину і рулон туалетного паперу». Традиційно гітаристи Sabbath Stones змагаються у цьому з кимось із публіки, і поки що нікому не вдалось перемогти цю «солодку парочку»!
 


 

Доки No Brakes займали свої місця, слово взяв Олександр «Ковбой» Вельбой. Привітавши Сюзанну на словах як музиканта, байкера і людину, виконав пісню Андрія Макаревича «Пока горит свеча» в супроводі клавішниці Олени Навки. Ті, хто був на жовтневому авторському вечорі Елпі в Гребінці, добре пам’ятають Олену як чудового музиканта та надійного партнера.

Нарешті група розпочала свій виступ! Музиканти дещо оновили свою програму, додавши в неї кавер на пісню Оззі Осборна та декілька рок-н-ролльних тем. Рок-н-ролл дав публіці друге дихання. Люди танцювали під сценою, аплодуючи групі. Несподівано Сюзанна відклала в бік свій інструмент і винесла на сцену свою першу бас-гітару «Урал», з якою колись починала в цьому самому клубі…

 

 

Пісню про бас-гітару «Урал» іменинниці довелось виконувати сидячи через проблему з ременем на «герої повісті», але це не стало завадою для загального драйву. Апогеєм виступу стало виконання «Нам вже час» - україномовної адаптації «арійського» хіта. Далі – фінальна пісня і торт, який своїми руками спекла одна з шанувальниць Юлія.

Що можна сказати про ELPy’s Birthday Fest 2016 року? Різні за стилем групи, різні люди з різних міст, але всі вони були поєднані спільним – атмосферою свята, яку створили всі разом. У цьому по-справжньому рокерському заході (і трохи байкерському, бо серед глядачів були і байкери) відчувалась єдність та якась суто людська теплота і душевність.

І хоча Сюзанна від щирого серця дякує всім і кожному, хто долучився до цього свята, та справедливо підкреслює, що без усіх нас не було б цього фесту, все ж завдячувати треба їй – тій, що кожного року збирає таких різних людей, що створюють єдину і цілісну атмосферу!

Схожі матеріали:
👁 1284
Категорія: Культура
Теги: цензор, музикант, концерт, Київ, новини Гребінківщини Grebenka.com, Сюзанна Елпі




Всього коментарів: 1

0
1 ELPy   (28.11.2016)
Дякую сайту за беззмінну інформаційну підтримку!

більше фото від Аделаіди Лешер - тут

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ