Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.02.2015

"Гребінчина світлиця" збирає гостей


Святкування 203-ї річниці з дня народження Євгена Гребінки супроводжувалося прекрасним концертом


"Гребінчина світлиця" збирає гостейДвохсот третя річниця з дня народження нашого славного земляка Євгена Павловича Гребінки відзначалася яскравим і насиченим святом.

У затишному залі районного будинку культури пройшло традиційне обласне літературно - музичне свято "Гребінчина світлиця".

Вже 20 років "Гребінчина світлиця" збирає гостей з обласного центру та сусідніх районів, щоб згадувати і прославляти відомого поета та громадського діяча Є.П Гребінку.

Святкування почалося заздалегідь призначеного часу ще у фойє районного будинку культури. Під музичний та пісенний акомпанемент гості свята змогли насититися враженнями від витворів мистецтва наших юних і старших умільців - художників, творців прекрасного.

Свої вироби представили учасники творчих гуртків районного будинку культури, майстрині зі Слободо - Петрівки, Короваївського будинку культури, Станції юних техніків, Будинку дитячої та юнацької творчості, Гребінківської музичної школи та інші.

Книжкову виставку, присвячену 203-й річниці з дня народження Є.П.Гребінки, представили співробітники районної бібліотеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Надія-ДЮСШ» (Гребінка) програла перший чвертьфінал киянкам

Свій творчий доробок презентував і знаний у Гребінці художник Олег Макогон.

На святкування завітали почесні гості: делегація з "обласного Центру народної творчості і культурно-освітньої роботи", делегація працівників культури з Пирятинщини.

 


Книжкова виставка присвячена 203-й річниці з дня народження Є.П.Гребінки


У своєму виступі заступник директора Комунальної установи "Обласний Центр народної творчості та культурно-освітньої роботи", заслужений працівник культури України Ліна Федорівна Ковтун зауважила, що через спілкування з народною творчістю збагачується духовно Україна, збагачується духовно населення.

З вітальним словом звернувся до гостей свята заступник голови Гребінківської районної державної адміністрації О.В.Князев і закликав бути достойними славетного земляка та завжди залишати у душі місце для поезії та лірики.
 


Народний аматорський хоровий колектив «Берегиня» районного Будинку культури


Ветеран праці, старший науковий працівник Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка С.О. Приступа розповіла про долю написання твору "Казак на чужбине". Саме туга за Батьківщиною спонукала Євгена Гребінку написати такого вірша.

Згодом цей вірш був покладений на музику. Щоправда, єдиної думки про автора музики немає. Взагалі-то ця пісня довгий час не побутувала в Україні, майстерно її виконували учасники Кубанського хору. Цього дня пісню виконав народний аматорський хоровий колектив "Берегиня" районного Будинку культури, керівник Неля Луценко.
 


Директор Пирятинського районного краєзнавчого музею Наталія Купріян у своєму виступі говорила про нерозривний зв'язок Гребінківщини і Пирятинщини, і доля Євгена Гребінки тому яскраве підтвердження.

Уже 20 років, як у нашому місті проводиться щорічний районний літературний конкурс читців творів Євгена Гребінки. Під час святкування річниці з дня народження Є. П. Гребінки виступили переможці конкурсу Еліна Гебеш, Ерік Блищик, Ніна Фесенко.
 



Виставка сільського одягу роботи майстринь початку і середини ХІХ століття села Слободо-Петрівка
 

Зі сцени прочитав кілька своїх віршів і гребінківський поет Микола Линовицький.

Святкування 203-ї річниці з дня народження Євгена Гребінки супроводжувалося прекрасним концертом, який подарували учасники художньої самодіяльності, працівники районного будинку культури та вихованці і викладачі Гребінківської дитячої музичної школи.

 


Виставка творів живопису Олега Макогона


Наприкінці свята вперше прозвучала “Пісня про Гребінку” у виконанні лауреатів Всеукраїнських і обласних пісенних конкурсів Олександри Корчак, Наталії Гринь та дитячого вокального ансамблю “Джерельце" дитячої музичної школи, слова до якої написала гребінківська поетеса Ніна Третяк, музику створила Наталія Гринь.

 


Жіночий вокальний колектив «Солоспів» Мар’янівського сільського клубу


Літературна діяльність Євгена Гребінки тривала близько двох десятиліть. За цей час він створив багато оригінальних і перекладних творів українською і російською мовами, байок, романів, повістей, оповідань, нарисів. Йдуть роки, а твори Гребінки передаються з покоління в покоління, як свята спадщина славного минулого.
 


Аматорський ансамлбь "Веселі музики"

 



Аматорський ансамлбь "Веселі музики"




Аматорський ансамлбь "Веселі музики"

 

 



Виставка оригамі Короваївського сільського будинку культури

 

 

 

 

 

 



Поет Микола Линовицький


 

 

 

 

 

 

 



Виставка ляльок-мотанок







Оксана Лісова - керівник хореографічного колективу «Забава»

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 2360
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Гребінчина світлиця, дитяча музична школа, пирятин, Князев, Євген Гребінка, Будинок Культури




Всього коментарів: 1

0
1 Cat   (05.02.2015)
Хочу запитати, а чому тут ніде не вказано, що "гребінчину світлицю" започаткувала письменниця Любов Петрівна Пономаренко на базі газети "Гребінчин край"

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ