Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.02.2015

Гребінка приєдналася до всеукраїнської паніки


Жителі Гребінки вирішили приєднатися до всеукраїнського валютного і продуктового ажіотажу


Гребінка приєдналася до всеукраїнської панікиЖителі Гребінки вирішили приєднатися до всеукраїнського валютного і продуктового ажіотажу.

Почалося все з самого ранку, коли офіційний курс долара і курс на чорному ринку змусив понервувати мало не усіх українців. На чорному ринку 1 долар можна було придбати за 40 гривен. Проте вже до вечора на міжнародному банку валюта різко подешевшала на 6-7 гривен.

Ситуація з курсом валют спровокувала продовольчий ажіотаж. Зокрема в місті різко подорожчав цукор і деякі інші види продуктових товарів соціальної групи. Так, ще у неділю на Гребінківському ринку ціна на цукор коливалася в межах 10-13 гривень, але сьогодні стало проблематичним придбати його і за ціною 20-22 гривні за кілограм.

Також сталося подорожчання борошна, макаронних виробів і деяких видів круп. Варто відмітити, що саме панічний настрій українців і спровокував таке різке зростання цін на продукти.

На місцевому сайті в чаті читачі активно висловлюють тему підняття цін: "...гляньте навкруги що робиться, очі на цінники підняти страшно, волосся ворушиться й до поясу. В 12 годин дня мішок сахару наші спекулянти продавали вже по 1400 гривень, 1 закаточна кришка по 1грн. мука 500грн. мішок, сіль 8 грн. пачка. Ноги збила шукаючи де може дешевше є. Настають часи коли живі будуть завидувати мертвим, проте й вмерти в цей час нестерпно дорого."

"Питає син батька: "А правда що криза торкнеться усіх? "Батко сказав: "Ні синок, криза торкнеться олігархів. А нам пи...ь синок, пи...ь!"

"Цукор по 1000, борошно 480! За що гинув народ на Майдані, не знаю..."

У багатьох містах, у тому числі і в деяких магазинах столиці були введені обмеження на продажі в одні руки.

Також одна з причин зростання цін, окрім зростання курсу валют, могла стати і подорожчання бензину, адже з початку місяця ціни на бензин в середньому виросли на 3-4 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія Гребінківської районної ради чи збір громади на захист залізничної лікарні

Зараз же курс долара до кінця дня трохи впав, а президент Петро Порошенко і зовсім зажадав від глави НБУ Валерії Гонтаревої стабілізувати курс гривні на рівні 21,7 за долар. Залишається одне питання: що буде далі з цінами на продукти, чи впадуть вони разом з курсом долара?

Поки що прогнозувати щось важко, але факт залишається фактом: головною причиною такого зростання цін, яке гребінчани змогли спостерігати сьогодні став необгрунтований ажіотаж. Зараз же можна сказати тільки одне: жителям міста не варто піддаватися загальній паніці.
 
Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1667
Категорія: Новини Гребінки
Теги: ажіотаж, цукор, паніка, Гребінка




Всього коментарів: 2

0
2 Ромало   (26.02.2015)
Панікуй не панікуй всьоравно получих ... мінімалку, і крутись як оковелик на тряпці.


0
1 Cat   (26.02.2015)
Паніка з нічого не виникає. Вибору немає - бідність наступає всім на голови, гроші-то фантики, скоро годитимуться лише дупу підтирати.

Тупа економічна політика влади призвела до повного колапсу.
А чого б не підзаробити на тому лихварям?

В мутній воді гарно ловиться рибка(

Тільки жити от як???????

пальне вже за 28 грн, ще й комуналка сала заллє за шиворот. а ціни на продукти-просто хана.

Слава Україні?
Та ні.
ПиСтець Україні.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ